Čarovné drobnosti #4

Výber toho najlepšieho, čo som tento týždeň čítala, objavila a nakupovala.

1.Hry o život. Po napísaní tohto článku som zamierila rovno do svojej knižnice a z police vybrala prvý diel tejto fantastickej trilógie. A behom týždňa ju mám prečítanú takmer celú. Hoci som tie knihy čítala už asi štvrtýkrát, opäť som strany obracala so zatajeným dychom. Milujem knihy, ktoré môžem čítať stále dokola a nikdy sa mi nezunujú. A trilógia Hry o život jednoznačne patrí do tejto kategórie. Ak ste ju ešte nečítali, tak to rýchlo napravte!

2. Aroma difuzér. Moja láska k éterickým olejom sa rozbehla naozaj naplno a nie je deň, aby náš difuzér aspoň chvíľku nebežal. A nie som jediná s touto posadnutosťou. Už aj Kubko si vždy pred spaním pýta „voňavú lampičku“. A tak nám večerné čítanie kníh spríjemňuje naša milovaná vôňa levandule. A keďže náš prvý difuzér si Kubko takto privlastnil, hľadám nový, ktorý by sme mohli mať v spálni. Momentálne sa mi najviac páči tento z tmavého dreva. A ak by som bola ochotná investovať viac peňazí, tak by som pravdepodobne siahla po tomto bielom modeli.

3. Puzzle s Krtkom. Keďže skladanie puzzle je jedna z mojich najobľúbenejších kratochvíľ, neskutočne sa teším, že ich čaro konečne začal objavovať aj Kubko. Tie jeho detské si skladáme takmer každý deň a keďže náš obmedzený repertoár ma už trošku začína nudiť, som na love ďalších kúskov, ktoré by nás oboch bavili rovnako. A keďže momentálne sú u nás veľkými favoritmi Krtko a Požiarnik Sam, som si istá, že Krtko na návšteve, Krtko a orol alebo Požiarnik Sam a jeho tím by Kubkovi urobili ohromnú radosť.

4. Sliepočka Kiko od Korkii. Drevených hračiek nie je nikdy dosť, a už teraz je mi jasné, že s touto sliepočkou by sme si užili kopu zábavy všetci traja.

5. Maľovaný hrnček. Svoj zoznam prianí ku Dňu matiek som zdieľala už včera, nedá mi však nepridať ešte jednu rozkošnú drobnosť. Ako vášnivá kávičkárka s obľubou nakupujem krásne hrnčeky a šálky – a potom hundrem, že ich nie je kam ukladať. Ale pre túto krásavicu by som nejaké to miesto určite našla 🙂

Čarovné drobnosti #4 / Čarovný život
Foto: Design by Popo

6. Hačkované produkty od Design by Popo. Keďže sa pomaly, ale isto začíname pripravovať na sťahovanie, bytové doplnky sú jednou z vecí, ktoré si prezerám najčastejšie. Nádherne prepracované produkty od Design by Popo ma zaujali na prvý pohľad: či už sú to krásne hačkované košíky alebo čarovná taburetka, som si istá, že s neobmedzeným rozpočtom by som v ich obchodíku dokázala urobiť poriadnu škodu 🙂

7. Beauty prípravky s vitamínom C. Asi nie som jediná, ktorá po zime bojuje s unavenou a zašednutou pleťou. Chcelo by to poriadnu dávku vitamínu C, či už v koncentrovanej textilnej maske alebo v podobe intenzívneho pleťového séra.

8. Otvorenie trhov. Kto sa teší so mnou, že boli konečne otvorené farmárske trhy? Zatiaľ som sa na nich zásobila poradnou dávkou byliniek do kuchyne. Už sa však neviem dočkať, keď tam vyrazím aj na čerstvú jarnú zeleninu.

Čarovné drobnosti #4 / Čarovný život
Foto: Zuzug

9. Mojkáčik od Zuzug. Zajačik-Mojkáčik, ktorého som Kubkovi kúpila ešte pred narodením, je dodnes jeho najobľúbenejším spoločníkom na spinkanie. A je najvyšší čas, aby som nejakého objednala aj pre bábo č. 2. Premýšľam, že pre neho vyberiem líštičku, aby si ich navzájom neplietli. Najprv sa však už konečne potrebujeme dohodnúť na krstnom mene 🙂

10. Kardinál rezy. Tento ľahučký a delikátny zákusok moja mamina nepripravuje často, ale o to rýchlejšie vždy zmizne aj posledný kúsok. Nerobím si ilúzie, že by som jej mohla niekedy konkurovať, ale tento recept od Martinky veľmi rada vyskúšam.

Odpovedať