Čo si želám na narodeniny a ku Dňu matiek

Len nedávno som si z Aďa uťahovala, vraj ako dobre obišiel. Moje narodeniny totiž každý rok pripadajú na ten istý víkend ako Deň matiek, a tak má o jednu starosť s výberom darčeka menej.

Minulý rok pri tejto príležitosti sa ma na nákupoch pýtal, či mi má kúpiť kvety. A ja mu na to „kašli na kvety, kúp mi radšej víno“. Pani, ktorá práve okolo nás prechádzala s košíkom sa so záujmom obzrela, na čo ju Aďo informoval „vidíte – matka na materskej“ 😀 Pani jeho vtipnú poznámku odmenila záchvatom smiechu, a odvtedy táto veta u nás doslova zľudovela.

Tento rok to však bude mať trošku komplikovanejšie. Keďže som tehotná, žiadne víno neprichádza do úvahy. Preto som sa rozhodla uľahčiť mu trošku prácu a dať dokopy zoznam vecí, ktoré by mi momentálne urobili naozaj veľkú radosť.

Tenisky od Deichmann. Nedávno som triedila a riedila svoju zbierku topánok a už som len nostalgicky spomínala na časy, keď som vysoké opätky nosila takmer denne. Úprimne obdivujem mamy, ktoré sa opätkov nevzdajú ani po narodení detí. Ja si však viem len ťažko predstaviť samu seba, ako Kubka naháňam po meste alebo v parku na štekloch. Pravdepodobne by to skončilo poriadnou dávkou nadávok alebo rovno úrazom 😀 Stala sa zo mňa tenisková mama a celkom prekvapivo si to užívam. Nakupovať tenisky ma totiž baví úplne rovnako, ako ma kedysi bavilo nakupovanie lodičiek. Najnovšie mi do oka padol tento štýlový pár, ktorý by sa perfektne hodil nielen k džínsom, ale rovnako dobre aj k letným šatám.

Taška od Chabuko. Na Sashe som nezablúdila už pomerne dlhý čas (a môj bankový účet mi za to denne ďakuje 🙂 ). Minulý víkend som sa tam celkom neplánovane preklikla, a okamžite som sa zamilovala na prvý pohľad. Táto krásna taška je pre mňa zosobnením jarnej nálady. A navyše by sa do nej určite zmestili aj všetky „nevyhnutnosti“, ktoré so sebou denne vláčim.

Náhrdelník s iniciálkou od M.Sperky. Po krásnom náhrdelníku s iniciálkami mojich najbližších túžim už odkedy sa Kubko narodil. Sama pre seba si kreslím svoje vlastné návrhy, podľa ktorých by som si raz chcela dať vyrobiť náhrdelník z pravého zlata. Na to však potrebujem mať takpovediac „odrodené“ 😀 Aby sa mi na jeden náhrdelník vošiel nielen manžel, ale aj všetky naše deti. Kým sa k tomu dopracujeme, urobili by mi veľkú radosť i takéto krásne retiazky s medalónikmi. Páči sa mi, aké sú nádherne jednoduché a elegantné. A tiež to, že si s každým ďalším dieťaťom môžem do zbierky pridať nový kúsok. Samozrejme, nemám v pláne mať osem detí, ale to definitívne číslo stále nemáme vyjasnené. Tak uvidíme 🙂

House of 30 roses sviečka Pivonka a jazmín. Môžem hoci aj milionkrát čítať o tom, aké môžu byť sviečky nebezpečné. Asi nikdy nebudem schopná celkom sa ich vzdať. Aspoň sa teda snažím vyberať si zdravšie, prírodné alternatívy. A v tejto oblasti pre mňa House of 30 roses absolútne nemá konkurenciu. Miškine sviečky voňajú prenádherne, majú neskutočne krásny a premyslený dizajn a radosť mi dokážu robiť dlhé hodiny. Táto novinka v sebe spája dva z mojich najobľúbenejších kvetov, a ku Dňu matiek by bola tou perfektnou maličkosťou pre radosť.

Dita P. dětem. Žiaden z mojich sviatkov, či už ide o narodeniny alebo Vianoce, sa nikdy nezaobíde bez jednej novej kuchárskej knihy. S láskou ich zbieram, s radosťou čítam a ešte z väčšou radosťou z nich vyberám nové recepty na vyskúšanie. Môj wishlist má už teraz dĺžku tak pol kilometra a priebežne doň pridávam nové a nové položky. Momentálne prvú priečku okupuje táto nádherná kniha. Žiaľ, jej cena je na kuchársku knihu pomerne astronomická. Keďže však už dve jej predchádzajúce knihy doma mám, viem, že Dita Pecháčková je zárukou nádhernej, poctivej a perfektne odvedenej práce. A som si istá, že ani jej kniha receptov pre deti nebude výnimkou.

Kávovar Nespresso Lattissima Touch. Kávy a kávovary Nespresso som objavila asi pred dvanástimi rokmi, a odvtedy sa zo mňa stal totálny Nespresso snob 🙂 Popravde, inú kávu by som už ani nevypila – radšej si nedám žiadnu. Čo oceňujem obzvlášť je, že za tie roky sa mi podarilo pokaziť len jeden kávovar – ich životnosť je naozaj obdivuhodná! Ten náš terajší však už pomaly začína vykazovať známky únavy, a rozmýšľam, že doslúžiť by mohol v práci. Po tomto modeli pokukujem už nejaký čas, a bol by to nielen skvelý darček k narodeninám, ale tiež ešte lepší kolaudačný darček do nášho nového bytu. Ak sa nenájde nikto, kto by mi ho daroval, asi si ho darujem sama 😀

Odpovedať