Čarovné drobnosti #1

Pri svojich potulkách mestom, svetom a internetom často natrafím na skvelé veci, o ktoré by bolo škoda sa nepodeliť. Knihy, ktoré si chcem prečítať, beauty vychytávky, ktoré chcem vyskúšať, blogy, ktoré ma denne inšpirujú a kopa iných drobností. To všetko môžete každý týždeň nájsť v tejto novej rubrike. Pohodlne sa usaďte, uvarte si šálku dobrej kávy a začítajte sa. A neváhajte sa podeliť aj o vaše skvelé nápady!

  1. Nedávno som na Instagrame natrafila na eshop Baby knihy, a okamžite som sa zamilovala. Skvelý výber kníh aj pre tých najmenších čitateľov; krásne, zábavné a kreatívne hračky; a tiež chutné doplnky a nábytok do detskej izbičky – to všetko je pre mňa až priveľkým pokušením 🙂 Aktuálne na mojom wishliste: tieto umývateľné voskovky, krásna pastelová drevená dúha a táto magnetická kniha.
  2. Na talentovanú Kamilu Kovářovú som natrafila pri listovaní časopisom Marianne Bydlení a jej krásne ilustrácie mi okamžite padli do oka.
  3. V našom budúcom byte ešte stále neprišla k slovu zbíjačka, a ja už teraz snívam o nábytku a dekore. Čo sa dá robiť, malta a betón pre mňa nikdy nebudú také sexi ako vázy s kvetmi a vzorované vankúše 😀 Úplne prvá vec, ktorú sme si do nášho bytu kúpili, sú tieto krásne stoličky, a ja sa už teraz teším na všetky rodinné večere, ktoré na nich absolvujeme!
  4. Keď už sme pri tých dekoratívnych detailoch, po krásnej pletenej taburetke už túžim veľmi dlho, ale ich vysoké ceny ma až tak netešia. Preto rozmýšľam, že by som si jednu skúsila vyrobiť sama. Tento tutoriál vyzerá celkom zrozumiteľne, tak uvidíme, či sa mi podarí vyrobiť aspoň spolovice tak krásny exemplár.
  5. Nové číslo Kreativ časopisu dorazilo tento týždeň na stánky, a ja som sa okamžite stratila v jeho nádherných, inšpiratívnych a kreativitou nabitých stránkach. Čistá radosť na kriedovom papieri!
  6. Nakupovanie, zbieranie a čítanie detských kníh je mojou veľkou vášňou, a preto táto (vraj) zázračná uspávacia knižka nemohla ujsť mojej pozornosti. Aktuálne ju na Martinuse majú za fantastické 4 eurá, a tak som k nej hneď prihodila aj novšie vydania o sloníkovi a traktore. Hádam pri ich čítaní naozaj zaspí Kubko, a nie ja 🙂 .
  7. Ilustrované verzie kníh o Harry Potterovi dostávam na svoje meniny už niekoľko rokov. Minulý rok si však ich ilustrátor dal pauzu, preto som obišla naprázdno 🙂 Tento rok však táto nádherná kniha Harry Potter a ohnivá čaša už na sto percent bude moja!
  8. Pri svojich potulkách svetom interiérového dizajnu mi samozrejme nemohol uniknúť skvelý výber H&M home. V tom eshope by som dokázala narobiť serióznu škodu. Momentálne mám na wishliste toto nádherné zrkadlo, vzorovaný koberec do kúpeľne a tieto štýlové úložné košíky.
  9. S príchodom jesene sa u nás opäť dostáva k slovu difuzér esenciálnych olejov od Nobilis Tilia. Túto zmes olejov si v spálni púšťame takmer každý večer, a obaja s Aďom po nej spíme ako zabití. Hoci, to by mohol mať na svedomí aj jeden hyper energický drobec, ktorý s nami býva 😀
  10. Moja najobľúbenejšia slovenská blogerka Katka má na svojom úžasnom a inšpiratívnom blogu nový newsletter. Jeho októbrové vydanie bolo milou ochutnávkou a ja sa už teraz teším na to, čo si pre nás Katka pripraví nabudúce!

Fotka: Unsplash

Odpovedať