Jesenný bucket list

Jesenný bucket list / Čarovný život

Pôvodne som mala v pláne tento zoznam napísať už v septembri. Ten mi však prakticky preletel pred očami kozmickou rýchlosťou, preto sa k tomu dostávam s menším mesačným oneskorením 😀 Celý september sa pre mňa niesol v duchu prípravných prác na prerábku nášho budúceho bytu. Asi by som nespočítala to množstvo tašiek, mechov a krabíc, ktoré som zabalila, vytriedila či vyhodila. Môj unavený a ubolený chrbát by vám to možno povedal lepšie než ja sama. Ale viem, že všetka tá námaha bude stáť za to, a že je to prvý krôčik k novému životu našej malej rodinky.

A keďže po niekoľkých týždňoch namáhavej práce konečne začínam vidieť svetielko na konci tunela, konečne som sa dostala k tomu, aby som si spísala, čo všetko by som s mojimi chlapmi chcela stihnúť počas nasledujúcej jesennej sezóny.

Nikdy som sa netajila tým, že jeseň je pre mňa po lete doslova vykúpením. Letné tridsiatky sú konečne minulosťou, ja môžem vytiahnuť všetky svoje obľúbené svetre, uvariť si plnú kanvicu čaju a znova sa ponoriť do všetkých svojich obľúbených receptov na polievky. Milujem prechádzky v jesenne zafarbenej prírode, mám chuť tvoriť a vyrábať dekorácie, prejedám sa do prasknutia všetkým tekvicovým, orechovým a jablkovým a užívam si večery v posteli s dobrou knihou.

Jesenný bucket list / Čarovný život

Už teraz tuším, že táto jeseň bude nabitá zaujímavými udalosťami, a okrem iného by som chcela stihnúť aj toto:

Upiecť mrkvové muffiny a tekvicový chlebík.

Pripraviť domáci jablkový cider a vychutnať si ho v posteli pri čítaní skvelej knihy. A potom z neho upiecť aj úžasné domáce donutky.

Obnoviť a rozšíriť svoj polievkový arzenál a vyskúšať aspoň 5 nových receptov na chutné polievky.

Prevoňať náš domov jeseňou. Nakúpiť voňave sójové sviečky na Sashe, každý deň púšťať náš difuzér éterických olejov a vyrábať si z olejov svoje vlastné voňavé zmesi.

Vytvoriť si jesenný playlist a nezabudnúť na nádhernú Autumn in New York od Elly a Louisa Armstrongovcov.

Upliesť Kubkovi a Aďovi nový šál. Chcem, aby okrem krásnych vecičiek z obchodov mali aj niečo vyrobené len špeciálne pre nich, z veľkej lásky.

Experimentovať s novými nápadmi na raňajky. Makových rožkov sme už dosýta prejedení, preto chcem okrem iného vyskúšať sj domáce špaldové žemličky, pečenú ovsenú kašu a tiež vylepšiť klasiku, ktorou je praženica.

Naplánovať si ďalšie rodinné fotenie. Pretože krásnych fotiek nikdy nie je dosť a pretože chcem mať zvečneného Kubka hrajúceho sa v lístí hýriacom jesennými farbami.

Ozdobiť náš balkón tekvicami, lampášmi a chryzantémami. Aby aspoň trošku odpútali pozornosť od tej hory oblečenia, ktoré sa tam zdanlivo permanentne suší 🙂

Dekorovať náš byt s doma vyrobenými jesennými dekoráciami ako sú girlandy z papierových listov, mini tekvičky naaranžované na podnose, papierové dálie alebo len jednoduché chryzantémy vo váze.

Na čo sa túto sezónu najviac tešíte vy?

Fotky: Unsplash

Odpovedať

1 Komentáre