Go Back
Pesto z medvedieho cesnaku / Čarovný život

Rýchle pesto z medvedieho cesnaku

Ivana
Rýchle a jednoduché pesto s originálnou chuťou, ktoré vám bude robiť radosť aj dlho po tom, čo sa sezóna medvedieho cesnaku skončí.
Prep Time 10 mins

Equipment

  • Multifunkčný krájač

Ingredients
  

  • 4 hrste nasekaného medvedieho cesnaku
  • 1 hrsť vlašských orechov
  • 20 g strúhaného parmezánu
  • olivový olej
  • 1/2 ČL soli

Instructions
 

  • Medvedí cesnak, orechy, parmezán a soľ vhoďte do multifunkčného krájača.
  • Pridajte asi 2 PL olivového oleja a spracujte na hustú kašu.
  • Ochutnajte, a podľa chuti a konzistencie pridajte ďalšiu lyžicu olivového oleja.
  • Výsledná konzistencia je veľmi individuálna - niekto má rád pesto tekutejšie, iný hustejšie. Riaďte sa svojou vlastnou preferenciou.
  • So soľou odporúčam narábať naozaj opatrne - aj parmezán je dosť slaný, tak radšej soľte opatrne.
  • Hotové pesto dajte do sklenného pohárika, zalejte celý vrch tenkou vrstvou olivového oleja a dobre zavreté skladujte v chladničke.
  • Kedykoľvek z neho odoberiete, nezabudnite ho pred uskladnením znovu zaliať malou vrstvou olivového oleja - predĺžite tým pestu životnosť.