Vyznanie lásky pre vaše deti

Ja viem, ja viem, momentálne je veľmi IN vravieť, že Valentína máte v paži. Že je to komerčný americký import, ktorý vy teda rozhodne podporovať nebudete. Ak si presne toto myslíte, váš názor vám neberiem. Ja sa však na veci pozerám trošku inak.

Valentín je pre mňa milou príležitosťou urobiť niečo extra pre to, aby som svojim milovaným ukázala, že na nich myslím, že mi na nich záleží a že im chcem urobiť radosť.

Každý sviatok je komerčný len do takej miery, do akej to dovolíte. Je predsa na vás, či budete nakupovať vianočné ozdoby už pred Dušičkami. Alebo veľkonočné dekorácie už v januári. A presne tak isto je len na vás, či budete kupovať predražené srdiečkové čokolády, alebo polozvädnuté ruže v celofáne. Nikto vás do toho predsa nenúti.

Namiesto toho si môžete vyčleniť pár minút na to, aby ste svojím milovaným pripravili malé vyznanie lásky svojimi vlastnými rukami. Naozaj to nemusí byť nič komplikované. Stačí skvelá domáca bábovka. Alebo manželovo najobľúbenejšie jedlo na večeru, ku ktorej si zapálite zopár sviečok a spravíte si čas na pokojný rozhovor.

Alebo môžete svojim deťom každý rok napísať malé vyznanie lásky. Inšpiráciu na tento mini projekt som dostala od Caitlin z The Mama notes.

Vytvorila som vzor listu, ktorý si môžete vytlačiť tu.

Celý proces je naozaj veľmi jednoduchý – každý rok napíšeme Kubkovi zoznam vecí, ktoré na ňom v tom veku najviac ľúbime. Môže to byť jedna vec, ale ako sa poznám, skôr budem mať problém vojsť sa na A4 formát 🙂 . K listu pripojíme zopár našich najobľúbenejších fotiek, a celé to zalepím do obálky, ktorú mu potom venujeme na Valentína. V priebehu rokov mu všetky listy budem postupne odkladať do jednej škatuľky, ktorú mu pravdepodobne odovzdám, keď sa po prvýkrát bude sťahovať do svojho vlastného bývania.

Podstatné je, aby bol vtedy už dostatočne rozumný na to, aby tú škatuľu len tak niekde bezmyšlienkovite nezapatrošil 😀 .

Ak sa tento zvyk ujme, možno v ňom budem pokračovať aj v jeho dospelosti, kým udržím pero v ruke 🙂 Celý jeden život plný lásky zabalený v jednej škatuli… Tá predstava sa mi naozaj pozdáva.

Ak sa vám však oslava Valentína predsa len vôbec, ale vôbec nepáči, odložte si tento nápad na oslavu narodenín vášho dieťaťa. Je úplne jedno, či mu takýto list dáte na narodeniny, meniny či na Vianoce, podstatné je, že od vás každý rok dostane malé vyznanie, ktoré ho môže hriať na srdiečku kedykoľvek to bude potrebovať.

Mám pre vás ešte jeden tip: vytlačte si hneď teraz celú zásobu týchto listov, pridajte k nim obálky a všetko uložte na miesto, kde to kedykoľvek budete môcť nájsť.

A ak tento projekt vyskúšate, nezabudnite nás označiť na instagrame s tagom @carovnyzivot

Odpovedať