Go Back
Čierno-biely tekvicový chlebík / Čarovný život

Čierno-biely tekvicový chlebík

Ivana
Jednoduchý a chutný recept (nielen) na víkendové popoludnia.
Prep Time 10 mins
Cook Time 40 mins
Total Time 50 mins
Course Dessert

Equipment

  • Forma na chlebík, dĺžka 30cm
  • Miska a metlička na šľahanie

Ingredients
  

  • 200 g kryštálového cukru
  • 200 g tekvicového pyré návod na prípravu v poznámke
  • 2 ks vajcia
  • 120 ml rastlinného oleja ja používam repkový
  • 220 g hladkej špaldovej múky
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 ČL mletej škorice
  • 1/2 ČL mletých klinčekov
  • 1/2 ČL mletého muškátového orieška
  • 65 g horkej čokolády nasekanej na malé kocky
  • 65 g bielej čokolády nasekanej na malé kocky

Instructions
 

  • Predhrejte rúru na 180°C.
  • Vymastite formu na chlebík maslom a vysypte troškou múky.
  • V miske vymiešajte metličkou dohladka vajíčka, cukor, tekvicové pyré a olej.
  • Pridajte múku, sódu, prášok do pečiva a všetko korenie. Zľahka zamiešajte, aby sa všetky ingrediencie prepojili.
  • Jemne do cesta zapracujte kúsky čokolády.
  • Nechajte piecť cca 40 minút, kým vrch nie je hnedý a špajľa nevyjde z chlebíka čistá.
  • Nechajte cca 10 minút postáť, potom chlebík opatrne vyklopte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.