Čarovné drobnosti #1

Počasie na figu, materská miestami na zbláznenie, a už ani moji najbližší nemajú náladu počúvať moje večné sťažnosti a frflanie.

A tak som sa rozhodla znovu vydolovať svoje niekdajšie optimistické a entuziastické „ja“ spod nánosu každodenných starostí a povinností.

Mojím cieľom je denne vyhľadávať a všímať si všetko krásne, pozitívne, veselé a úsmev vykúzľujúce. Byť vďačná za to, čo mám a neriešiť toľko veci ktoré mi práve teraz chýbajú (čas pre seba, jednoznačne).

O to najlepšie sa každý týždeň budem deliť aj tu na blogu. Možno tak inšpirujem i zopár z vás k tomu, aby sme sa spolu na svet pozerali čo najčastejšie cez ružové okuliare.

Toto sú veci, ktoré mi za posledný týždeň urobili najväčšiu radosť:

1.Nová knižná nádielka.

Nakupovanie kníh je moja veľká (a pomerne finančne náročná) vášeň. Odmietam však mať v tomto smere akékoľvek výčitky svedomia. Pre mňa sú peniaze minuté na knihy minuté tým najlepším spôsobom. Najviac mi v poslednom balíku urobila radosť nová Agatha Christie a táto prekrásna detská kniha.

2. Nespresso, moja láska.

Ak je jedna vec, bez ktorej by som svoju materskú na zbláznenie určite neprežila, sú to moje obligátne dve šálky kávy denne. V „lepších“ dňoch sú tie šálky dokonca tri. Táto je momentálne moja najobľúbenejšia.

3. Bullet journal.

Po dlhšej prestávke som sa vrátila k tomuto skvelému plánovaciemu a organizačnému systému a verím, že mi opäť pomôže aspoň trochu dostať pod kontrolu ten chaos, ktorým je momentálne môj život.

4. Unavené mamy, spojte sa!

Posledný týždeň som sa cítila extrémne vyčerpaná z celého tohto rodičovského zamestnania. Alebo „dovolenky“, ako sa to zvykne vtipne nazývať. A zjavne zafungovala telepatia, keďže mi zavolala jedna z mojich najlepších kamarátok, ktorá to na materskej ťahá o dobré dva roky dlhšie. Spoločne sme si pofrflali, posťažovali sme sa a aspoň na chvíľku sme mali pocit, že nás niekto dokonale chápe. A telefonát sme ukončili so slovami, že je to občas brutálne náročné, ale tie naše detiská by sme v konečnom dôsledku aj tak nevymenili za nič na svete. A tak to asi aj má byť.

5. Masáže.

Nedávno som to počítala, a poslednú poriadnu reflexnú masáž som mala ešte predtým, než som otehotnela s Kubkom. To sú už dobré štyri roky. A keďže väčšinu svojho času trávim nosením mojej deväťkilovej činky menom Matúško, môj chrbát už mi to pekne dával vyžrať.

Prvé, čo som po skončení lockdownu urobila, bolo objednať sa k novej masérke a bolo to to najlepšie, čo som pre seba mohla urobiť. Síce som na druhý deň vždy dobitá ako pes, ale chodím poctivo raz za týždeň a už po niekoľkých sedeniach na sebe cítim veľký rozdiel. Veľký podiel na tom určite má i to, že je to z celého týždňa jediná polhodinka, keď môžem vypadnúť z domu, potichu niekde ležať bez pohnutia a nikto po mne aspoň chvíľu nič nechce. To je momentálne moja predstava neba na zemi 🙂

6. Online nakupovanie.

Nechala som sa trošku uniesť na stránke Sinsay, a nakúpila som zopár chutných vecí obom chalanom do detských izbičiek. Najviac som sa zamilovala do týchto plagátov a drevených nápisov DREAM a SMILE .

7. Zubatý Matúškov úsmev.

Po tých nekonečných týždňoch plných plaču a takmer žiadneho spánku, mi pohľad na vysmiateho Matúška robí najväčšiu radosť na svete. A tie štyri zúbky hore a štyri dole sú tá najrozkošnejšia vec.

8. Prsteň s krstnými menami.

Milujem šperky s príbehom a moje sentimentálne ja by veľmi rado na prste nosilo takýto krásny prstienok s menami mojich detí.

9. Jednoduchá, no fantastická večera.

Po dlhej dobe som zase navarila moju milovanú krémovú paradajkovú polievku a pridala som k nej aj syrové pizza paličky. Ich príprava nemôže byť jednoduchšia: hotové pizza cesto z obchodu potriete rajčinovým pretlakom, posypete korením na pizzu a postrúhaným syrom (ja som použila zmes ementálu, čedaru a parmezánu). V rúre rozohriatej na 230° pečiete dozlatista (cca 10-15 minút). Necháte niekoľko minút vychladnúť a následne nakrájate na prúžky cca 2×10 cm. Po dlhej-predlhej dobe Kubko večeru zjedol bez reptania a ešte si vypýtal aj dupľu. Jednoznačné víťazstvo.

10. Čítanie pred spaním

Momentálne sa neviem odtrhnúť od tejto knihy a využívam každú voľnú minútku, aby som z nej prečítala aspoň zopár riadkov. Zdá sa, že historické romány so špionážnou zápletkou budú mojou novou vášňou.

Odpovedať