Kubko odporúča #2: Čo sme čítali tento týždeň

199 things that go.

Kubko má momentálne poriadnu auto-fázu. Autíčka ho bavia zo všetkého najviac – dokáže sa s nimi prehrať dlhý čas a ja ho pri tom veľmi rada na tajňáša pozorujem.

Strašne ma baví počúvať ho, ako si pri tom vymýšľa rôzne príbehy a sám so sebou sa rozpráva.

Túto knihu som mu dala minulú nedeľu a odvtedy ju prakticky nepustil z rúk. Nosí si ju po celom byte, listuje ňou donekonečna a večer si ju pýta ako čítanie na dobrú noc. A skúšajte čítať knihu, ktorá je zbierkou obrázkov a názvov všetkých možných a nemožných dopravných prostriedkov 🙂

Tak si teda ukazujeme jednotlivé obrázky a hovoríme si k nim názvy. Po prvom večere, kedy som toto musela absolvovať päťkrát za sebou, som to musela obmedziť na jedno čítanie denne 🙂

Terka sa nerozpráva s cudzími ľuďmi.

Na knihách o Terke (a tiež Kubkovi) mám najradšej, že v sebe okrem milých príbehov obsahujú aj nenútený výchovný element.

Deti sa z nich dozvedia mnoho vecí o fungovaní bežného života a tiež dôležité rady, ako sa správať a čo nerobiť.

V tomto prípade ide o veľmi dôležité poučenie – nerozprávať sa s cudzími ľuďmi a nedať sa od nich nalákať.

Na prvé prečítanie sa mi to pre Kubka stalo ešte priskoro, ale príbeh sa mu páči a tak si ho čítame takmer každý večer a rozprávame sa o tom, čo znamená nerozprávať sa s cudzími ľuďmi.

Terka na lekárskej prehliadke.

Terku čaká preventívna prehliadka u lekára. Nie je z toho práve nadšená, napokon však zistí, že sa vôbec nemusela báť.

Lekár ju celú poprezerá, pýta sa jej rôzne zvedavé otázky, skúša jej zrak a sluch. Najviac sa jej páči, keď ju nechá skákať na jednej nohe po celej ordinácii.

Aj nás s Kubkom onedlho čaká preventívka tak verím, že táto kniha mu ukáže, že sa nemá čoho báť. Že to nebude nepríjemné a že svoj obvyklý plač v ordinácii si tentokrát bude môcť odpustiť 🙂 Uvidíme, či to zaberie.

Terka u zubára.

Prvá návšteva u zubára nás s Kubkom ešte len čaká – lebo veď korona.

Už sa tomu ale čoskoro asi nevyhneme, a tak sa ho na to snažím pripraviť spolu s mojimi najobľúbenejšími pomocníkmi – knihami.

Terka si pri umývaní zúbkov nájde na jednom zube hnedú škvrnku. Zdá sa, že napriek poctivému umývaniu dvakrát denne sa jej urobil kaz. A tak sa spolu s mamou vyberú k zubárke, hoci sa Terka veľmi bojí vŕtačky.

Napokon vŕtanie zvládne bez plaču, hoci bolo nepríjemné. A naučila sa, že zúbky by si mala umývať po každom jedle.

Úprimne, to ma veľmi pobavilo, keďže my bojujeme s tým, aby si Kubko umýval zuby aspoň dvakrát za deň 😀 Vaše deti to majú ako?

Odpovedať