Jarný karanténny bucket list

Jarný karanténny bucket list / Čarovný život

Keďže Covid-19 sa stále nechystá vrátiť odkiaľ prišiel, všetci si musíme zvykať na nové „normálne“ fungovanie.

Za normálnych okolností by som svoj bucket list naplnila rodinným fotením či malými výletmi po okolí. Keďže to však momentálne vôbec neprichádza do úvahy, urobila som si zoznam vecí, ktoré si postupne môžem plniť aj doma.

Začať prípravy na príchod bábätka.

Keď som si cez víkend uvedomila, že už som v siedmom mesiaci, bol to pre mňa trochu šok. Mám veľké šťastie, že aj druhé tehotenstvo mám relatívne pohodové. Vďaka tomu a tiež preto, že Kubko, práca a teraz už aj blog ma zamestnávajú na 110%, je pre mňa občas jednoduché prehliadať, ako rýchlo tie tehotenské týždne ubiehajú.

August sa však blíži míľovými krokmi a je načase, aby som prípravy na príchod nového člena našej domácnosti začala brať vážne. Našťastie nás nečakajú žiadne veľké nákupy, keďže bábo č. 2 podedí takmer všetko po Kubkovi. Je však pár drobností, ktoré musím dokúpiť nielen preň, ale tiež pre seba.

V hlave si už zostavujem pomerne obsiahly checklist, ktorý by som mala do pôrodu postupne odškrtať. Najvyšší čas dať to všetko na papier a pustiť sa do práce!

Presťahovať sa do nového bytu.

Drobnosť, však? 😀 Po dlhých týždňoch naťahovania sa s majstrami a doťahovania posledných detailov to vyzerá, že máj bude tým mesiacom, keď sa konečne budeme môcť presťahovať do nového. Neviem, či sa mám viac tešiť alebo obávať toho bordelu, ktorý nás čaká 😀

Jediné, čo ma upokojuje je fakt, že náš nový byt nie je ani kilometer od toho starého, takže celé to sťahovanie by nemuselo byť až také komplikované. Chcem však, aby sme to zrealizovali čím skôr, nech si najmä Kubko zvykne na nové prostredie a na svoju novú izbičku predtým, ako nám všetky rodinné rutiny nabúra ten ďalší nový človiečik. Držte nám palce 🙂

Vybrať si jednu kuchársku knihu z mojej zbierky, a odskúšať z nej čo najviac receptov.

V poslednej dobe som svoju milovanú zbierku kuchárskych kníh trošku zanedbávala. Keď hľadám nejaký recept na rýchlu večeru alebo nedeľný obed, je pohodlnejšie chytiť do ruky tablet a nechať Google alebo Pinterest, aby mi pomohli. Po niekoľkých nevydarených internetových receptoch mám však opäť chuť nechať sa inšpirovať kuchárskou knihou, v ktorej sú všetky recepty niekoľkokrát otestované, vyskúšané a podrobne vysvetlené.

Túto kuchársku bibliu od Zdeňka Pohlreicha som si darovala ešte minulý rok a okrem zbežného prelistovania som jej veľa času nevenovala. Najvyšší čas to zmeniť. Normálne sa teším, ako si ju prečítam od A po Z. A je zaručené, že od tohto kuchárskeho majstra sa naučím niečo nové a užitočné.

Urobiť si na nočnom stolíku poriadnu motivačnú kopu kníh.

Odkedy si Kubko opäť zvykol spať celú noc vo svojej vlastnej posteli, dostala som naspäť svoje milované večerné čítanie. Ani si neviete predstaviť, akou šťastnou ma to robí. Momentálne rýchlosťou blesku točím stránky posledného dielu Hier o život (samu seba som inšpirovala týmto článkom).

Ale keďže viem, že dočítaný ho budem mať už dnes, potrebujem mať poruke zásobu ďalších skvelých kníh. Chystám sa preto poprezerať prehýbajúce sa police v našej knižnici a povyberať tie knihy, na ktoré som sa najviac tešila, ale doteraz som si na ne neurobila čas.

Čo najviac času venovať tomuto blogu.

Odkedy som sa rozhodla, že sa do blogovania opäť pustím naplno, snažím sa organizovať si čas tak, aby som mu každý deň, keď nie som v práci, mohla venovať aspoň hodinu a pol. Naplno využívam čas, keď Kubko cez obed zaspí. Vtedy kašlem na všetky domáce práce, uvarím si kávu, posadím sa k počítaču a makám. A robí mi to neuveriteľnú radosť.

Až teraz si uvedomujem, ako mi chýbal nejaký kreatívny projekt, niečo len moje, čo robím sama pre seba a nie pre niekoho iného. Je to pre mňa úžasná psychohygiena a ten najlepšie strávený voľný čas. A chcem si to udržať, aj keby tanky padali 🙂

Zorganizovať si všetky svoje inšpiratívne materiály.

Ako správna časopisová a blogová maniačka mám po celom byte roztrúsené šanony, obaly a poznámkové zošity plné nápadov, výstrižkov a vytrhnutých strán. A je úplne jasné, že v takom neorganizovanom bordeli nemám šancu sa vyznať a nájsť niečo, čo práve potrebujem.

Preto chcem ten čas strávený v karanténe využiť na to, aby som do celého toho chaosu vniesla poriadok. Mám už nejaké nápady, ako na to, a ak sa mi to podarí, celý proces nafotím a napíšem o ňom aj na blog. Samozrejme, ak ma tá hora papierov celkom nezavalí 😀

Experimentovať s domácimi čistiacimi a beauty produktmi.

Nikdy som nebola ten typ prírodnej ženy, ktorá odmieta všetku chémiu, používa látkové plienky a natiera sa výlučne kokosovým olejom. A nikdy sa ňou ani nestanem. To však neznamená, že nemám záujem odľahčiť trošku našu domácnosť od škodlivých chemikálií.

Odkedy som začala experimentovať s éterickými olejmi, otvoril sa mi celkom nový svet možností. Je to pre mňa kreatívne hobby, ktoré by som chcela rozvíjať i naďalej. Preto si pomaly a postupne robím zbierku receptov na domáce čistiace prostriedky (ocot je vraj doslova zázrak, tak sa o tom chcem sama presvedčiť) a beauty produkty.

Najnovšie mám na zozname projektov doma vyrobený krém na ruky a olej na tehotenské bruško. Sama som zvedavá, ako to vypáli a či budem spokojná s výsledkami.

Znovu objaviť moju lásku k bullet journal systému.

Odkedy som pred pár rokmi vyskúšala metódu bullet journal, neviem si predstaviť, že by som sa ešte niekedy mala vrátiť ku klasickému diáru. V posledných týždňoch som však svoj bujo trochu zanedbávala, a na mojej produktivite, time manažmente a organizovanosti je to okamžite poznať. Preto chcem načerpať novú inšpiráciu, oprášiť svoj milovaný zápisník a znova vniesť do svojho chaotického života trošku poriadku.

Na čo sa túto jar najviac tešíte vy? Máte nejaké zaujímavé projekty či plány, ktoré by sa dali zrealizovať aj v karanténe? Ak áno, sem s nimi 🙂

Foto: Unsplash

Odpovedať