Mini stavenisko pre deti

Prinášam vám ďalšiu zo série jednoduchých a zábavných aktivít pre vaše deti.

Keďže umývanie zvieratiek malo u nás obrovský úspech, rozhodla som sa ďalej experimentovať so senzorickými boxami.

K druhým narodeninám Kubko od svojej krstnej dostal krásnu sadu malých drevených stavbárskych áut. A keďže mne doma už nejaký čas „zavadzal“ pohár bielych dekoratívnych kamienkov, nová kombinácia bola na svete.

Kubko sa bavil tým, že bagrom alebo lopatkou naberal kamienky a „nakladal“ ich na Tatru. Potom stavenisko urovnával buldozérom a s veľkým pôžitkom opäť všetko rozbúraval.

Nebudem však klamať, najväčšiu radosť mu urobilo, keď kamienky porozhadzoval na podlahu okolo seba 🙂 Preto odporúčam pri tejto aktivite opäť použiť ako ochrannú podložku plastový obrus alebo väčšiu osušku. Drobcovi sa bude sedieť pohodlnejšie a vy si ohromne uľahčíte následné upratovanie.

Myslím si, že táto aktivita je vhodná pre deti od cca 18 mesiacov – dôležité je, aby už mali za sebou fázu, keď všetko ochutnávajú a strkajú do úst.

Samozrejmosťou je rodičovský dohľad – toto nie je aktivita, s ktorou drobca necháte samého. Nielen kvôli riziku náhodného prehltnutia malého kamienka, ale tiež pre ten binec, ktorý by v nestráženej chvíli mohol vyrobiť 🙂

Pre staršie deti môžete túto hru trošku obmeniť pridaním piesku a tiež niekoľkými dopravnými značkami. Ja osobne som na ten piesok v interiéri zatiaľ nenabrala odvahu, hoci je mi jasné, že Kubko by si to užíval :). Ale dobrou alternatívou by mohol byť aj náš obľúbený kinetický piesok.

Odpovedať