Kúpeľ pre zvieratká

V duchu môjho predošlého článku, prinášam vám našu prvú otestovanú a Kubkom schválenú jednoduchú aktivitu. Ak vaše dieťa miluje čľapkanie vo vode, tento kúpeľ pre zvieratká vás spoľahlivo nadchne oboch. Drobec sa zabaví a ujde mu čas, a vy si môžete aspoň na chvíľku vydýchnuť.

Kubko je stelesnený vodný živel. Vodu miluje odmalička, a kúpanie je pre neho pravdepodobne jedna z najobľúbenejších častí dňa.

Keď som premýšľala, s akým senzorickým boxom začať, voda bola teda jednoznačne moja prvá voľba.

Sadu domácich zvierat som kúpila v Dráčiku pred pár týždňami, a toto bol presne ten správny moment, kedy ich vytiahnuť. Kubkovi som vysvetlila, že zvieratká prišli z obchodu trošku špinavé a treba ich okúpať. A jemu viac nebolo treba. Pustil sa do toho s vervou typickou pre jeho dva roky.

Nebudem klamať, keď priznám, že výsledkom som bola dokonale šokovaná. A to v pozitívnom slova zmysle. Na prvý šup sa Kubko s týmto boxom hral skoro hodinu (!!!). A keď sa zobudil z poobedného spánku, vypýtal si ho znova a hral sa ďalšiu takmer trištvrte hodinu.

Priatelia, 60 minút samostatného hrania sa je vo svete dvojročných detí dokonalým jednorožcom 🙂 Teda vecou nevídanou a neslýchanou. To sa nám zatiaľ ešte nikdy nestalo, a neviem, či sa nám to podarí zopakovať s inou aktivitou. Každopádne to budem skúšať ďalej, a túto skvelú aktivitu si založím do zložky „použiť v prípade núdze“.

Potrebujete:

1.Širší a nižší plastový box. Náš veľkonočný je z Tesca, ale rôzne boxy za dobré ceny zoženiete aj v Pepcu, Kiku či Tedi. Keďže sú však tieto obchody momentálne asi zatvorené, hľadať sa môžete aj online: Alza aj Mall majú mnoho rôznych druhov. Najjednoduchšie však je poobzerať sa po tom, čo už máte doma. Použiť môžete aj obyčajný plech na pečenie či lavór. Fantázii sa medze nekladú.

2. Teplú vodu a trošku jemného saponátu (ja momentálne používam malinový Frosch).

3. Sadu plastových hospodárskych zvierat

4. Malú hubku na riad (ja som z klasickej hubky odstrihla tretinu – to bola perfektná veľkosť do Kubkovej rúčky).

5. Veľký plastový obrus (môžete však použiť aj kúpeľňový záves, ak máte jeden čistý v zásobe) a jednu alebo dve osušky.

Ako na to:

Je to naozaj extrémne jednoduché:

Plastový obrus a osušky rozložte na zem ako ochranu pred vytopením susedov 🙂 Ja som pre istotu ešte pridala fitness podložku z Lidla – Kubkovi sa tak pohodlnejšie sedelo, a bola to dodatočná ochrana pred zamáčaním podlahy.

Box naplňte vodou (stačí na dva-tri centimetre výšky, aby ste v prípade nehody neplávali po kuchyni všetci 🙂 ). Pridajte kvapku saponátu a poriadne ho napeňte. Pridajte zvieratká, malú hubku, prípadne ešte malú plastovú misku. A nechajte drobca nech sa (pod dohľadom) dostýta vymáča.

Vy si medzitým uvarte kávičku a vyložte aspoň na 10 minút nohy. Pretože si to zaslúžite 🙂

Odpovedať

1 Komentáre