Plán jedál #3, 9. marec 2020

Mám pred sebou niekoľko naozaj nabitých a pracovne náročných týždňov, preto sa snažím uľahčiť si život ako to len ide. Jeden zo spoľahlivých spôsobov je aj plánovanie jednoduchých a chutných večerí. Nechcem predsa večer o piatej zúfalo pobehovať po kuchyni a premýšľať, čo mojim dvom hladným chlapom pripravím 🙂

Na nasledujúci týždeň som si pripravila tieto recepty:

Pondelok: Mäsové guľky zapečené v krémovej rajčinovej omáčke (recept nájdete tu). Moje tajomstvo? Guľky z mletého morčacieho mäsa si pripravím a predpečiem už v nedeľu, rovnako si pripravím vopred aj omáčku. V pondelok už len všetko zmiešam dokopy, posypem strúhaným syrom a nechám zapiecť. Mňam 🙂

Utorok: Talianska polievka s mäsovými guľkami (recept nájdete tu). Milujem, keď môžem jednu ingredienciu použiť na viacero spôsobov. Keďže mi z nedele určite nejaké mäsové guľky zostanú, využijem ich aj v tejto skvelo vyzerajúcej polievke.

Streda: Rovnaká polievka, ako v utorok, pretože jej určite navarím viac, než by sme zjedli za jeden deň.

Štvrtok: Cestoviny s pestom a pečenou zeleninou. Toto je klasika, ktorá nikdy nesklame a Aďo aj Kubko ju obaja milujú rovnako.

Piatok: Pizza. Vzhľadom na to, že budem na konci týždňa pravdepodobne totálne kaput, bude asi z donášky 🙂

Sobota:

Obed: Zapečené kura caprese (s pestom, mozzarellou a rajčinami), ryža.

Večera: Quiche lorraine (recept nájdete tu), zelený miešaný šalát

Nedeľa:

Obed: Pečené kuracie rezne v parmezánovom cestíčku, zemiaková kaša, čalamáda.

Večera: Hrášková krémová polievka s krutónmi

Čo dobré budete budúci týždeň variť vy?

Foto: Everyday reading

Odpovedať