Čarovné drobnosti #3

Po malej pauze som tu opäť so zoznamom najlepších vecí, ktoré som tento týždeň objavila, vyskúšala a čítala.

Prajem vám príjemné čítanie a krásny víkend!

1.Ťažko tomu uveriť, ale moje drobátko tento týždeň naozaj oslávilo svoje druhé narodeniny. Keďže náš nový byt ešte stále nie je hotový, urobili sme malú oslavu u mojich rodičov, a bola to presne taká milá, príjemná a jednoduchá akcia, akú som si predstavovala. Samozrejme, nemohla chýbať fantastická torta od Lucky – ak bývate v Novom Meste alebo blízkom okolí, určite vám ju vrelo odporúčam!

2. Narodeninové darčeky sa niesli v tradičnom duchu – Lego Duplo, drevené kocky a najmä knihy, knihy, knihy! Prvýkrát som nakupovala v eshope Baby knihy, a bola som naozaj nadmieru spokojná. Výborne mi poradili a doručenie bolo rýchle a bezproblémové. Určite som u nich nenakupovala poslednýkrát!

3. Keď už sme pri téme detské knihy, toto je momentálne môj aj Kubkov favorit. Čítame si ju každý jeden večer – ilustrácie sú prenádherné a texty, hoci krátke, sú naozaj dojímavé. Verím, že to bude v našej detskej knižnici dlhoročná klasika.

4. Snažím sa samozrejme nezanedbávať ani svoje vlastné čítanie, hoci nerada priznávam, že stále častejšie sa mi večer podarí zaspať zarovno s Kubkom. Môj milovaný večerný rituál v podobe čítania v posteli pred spaním teda dostáva poriadne na frak. Snažím sa to preto aspoň trošku kompenzovať počúvaním audiokníh – upratovanie, šoférovanie či varenie mi tak oveľa lepšie idú od ruky. Práve som dopočúvala prvý diel zo série Žatva smrti a okamžite som sa pustila do toho druhého. Skvelý a zaujímavý príbeh!

5. Sľubujem, že toto už bude posledný bod o knihách. Nemôžem si pomôcť, keď ich tak milujem 🙂 Po dlhej dobe som si opäť urobila radosť nákupom na Martinuse a už sa neviem dočkať, kedy sa ponorím do najnovšieho vydania Malých žien, uvarím si niečo dobré z novej kuchárskej knihy z edície Apetit a prečítam si s Kubkom Yakariho, Najkrajšie bájky pre deti alebo knihu o tom, ako sa Terka kamaráti s nočníkom.

6. Nemám problém priznať, že niekedy sa dokážem nadchnúť pre úplné maličkosti, možno na prvý pohľad až triviálne. Ja mám však radosť z toho, keď každý deň dokážem objaviť nejakú drobnosť, ktorá ma poteší alebo inšpiruje. Naposledy som sa tak nadchla v DM-ke pre nové mydlá na ruky Baylis & Harding. Majú skvelý dizajn, krásne voňajú a výborne sa vynímajú nielen v kúpeľni, ale aj pri kuchynskom dreze. Drobnosť, ale príjemná 🙂

7. Nemôžem o sebe povedať, že by som bola skúsený alebo šikovný záhradník. Skôr naopak, Aďo o mne s obľubou hovorí, že dokážem zabiť aj kaktus 😀 To ma však neodrádza od neustálych pokusov niečo vypestovať a niečo udržať pri živote. Minulý víkend sme s Kubkom zasiali na v kvetináči na okennom parapete šalát a jarnú cibuľku, a teraz sa obaja vytešujeme z toho, ako utešene nám klíčia. Každé ráno Kubko uteká do kuchyne so slovami „skontrolujem šalátik“ a je pri tom neskutočne zlatunký 🙂

8. Káva je pre mňa absolútnou nevyhnutnosťou a Nespresso je jediná, ktorú som ochotná vypiť – v tomto som naozajstný snob a vôbec sa za to nehanbím 🙂 Naposledy ma nadchla ich nová kolekcia inšpirovaná talianskymi mestami. Venezia je výborná na bežné rána, Palermo Kazaar si doprajem po prebdenej noci a na najsilnejšiu Napoli som zatiaľ nenabrala odvahu, ale už to asi dlho nepotrvá, keďže tie prebdené noci mi v poslednej dobe celkom pribúdajú.

9. Kozmetiku milujem a rada skúšam vo všeobecnosti (DM-ka je občas môj druhý domov), a s obľubou ju nakupujem nielen pre seba, ale aj pre Kubka. Naposledy ma zaujali nové výrobky od Nivea – tento sprchový gél mal veľký úspech, tento budeme skúšať ako druhý v poradí a ja sa obzvlášť teším na sprchovaciu penu. Mám také podozrenie, že tú si Kubko obľúbi asi najviac.

10. Ako mama veľmi aktívneho chlapca som sa už dávno zmierila s tým, že Kubko svoj čaj asi nikdy nebude piť teplý. Na to, aby si na minútu sadol a vypil ho, je totiž až príliš zaneprázdnený 🙂 Až doteraz ma nezaujal žiaden z dostupných termohrnčekov, pri poslednom nákupe v DM som však objavila tento skvelý pohárik so slamkou. Poháre so slamkou Kubko miluje najviac, a tento by navyše mohol čaj či mlieko udržať aj pri správnej teplote. Vyskúšame a dám vám vedieť!

Čo zaujímavé ste tento týždeň objavili vy?

A napokon, čo ste možno zmeškali tento týždeň na blogu:

Čo ma naučili dva roky materstva.

Najlepšie veci a produkty po dvoch rokoch materstva.

Marcová knižná výzva: Knihy o knihách a čítaní.

Foto: Unsplash

Odpovedať