16 čarovných adventných kalendárov

Hoci sa tomu len veľmi ťažko dá uveriť, o mesiac sú tu naozaj Vianoce. A hoci po minulé roky som sa zvykla rozčuľovať, že vianočné ozdoby sa v obchodoch objavujú ešte pred Dušičkami, posledné dva roky sa to zmenilo. Samozrejme, vďaka Kubkovi. Neviem sa už dočkať, ako s ním budeme objavovať všetko to, čo je na Vianociach čarovné a jedinečné.

Tento rok sa teším o to viac, že Kubko je konečne vo veku, keď už všetko okolo vianočných sviatkov dokáže vnímať. Preto občas hovorím, že toto budú naše druhé „prvé“ Vianoce a už sa na to neskutočne teším.

Jednou z vecí, ktoré k mojim Vianociam neodmysliteľne patria, je adventný kalendár. Od mojich rodičov sme tie klasické, čokoládové, dostávali vždy na Mikuláša. Dodnes si pamätám tú agóniu, keď som sa snažila rozhodnúť, či prvých 6 čokoládok zjem naraz, alebo si ich rozdelím na nadchádzajúce dni 😀 Dnes už taký problém nemám, keďže s Aďom si nový adventný kalendár nadeľujeme vždy prvého decembra.

Pokiaľ ide o Kubka, myslím, že na pojedanie čokolády je ešte stále primalý. Preto skôr premýšľam nad kalendárom plným predvianočných aktivít, ktoré by sme spolu mohli absolvovať a každý deň sa tak tešiť z tohto krásneho obdobia. Kým to celé domyslím, aspoň som sa pustila do hľadania tých najkrajších adventných kalendárov na webe.

Pre každého mám niečo: či už Vás baví kalendáre sami vyrábať, alebo si ich tvoríte z kreatívnych sád, či najradšej kúpite hotový výrobok, každý si tu vyberie to svoje:

DIY projekty
  1. Toto je suverénne najkrajší handmade adventný kalendár aký som kedy videla. Kochám sa ním už niekoľko rokov a snívam o tom, že niečo podobné urobím aj pre nás. Ale pravdepodobne už to bude až na budúce Vianoce, keď budeme v novom a väčšom byte. (via A Beautiful Mess).
  2. Obálky s prekvapením (via Oh happy day)
  3. Malý les stromčekov (via Oh happy day)
  4. Farebne zladené šuplíky (via Swoon worthy)
  1. Dekoratívne krabičky (via This heart of mine)
  2. Farebné domčeky s prekvapením (via Sugar and Cloth)
  3. Farebné zdobené obálky (via Fox and Star)
  4. Mini mikulášske čižmičky (via Fabre Faction)
Kúpené
  1. Yves Rocher
  2. DM Drogrie
  3. L’Occitane
  4. Nespresso
Kreatívne
  1. Drevený stromček s papierovými obálkami (via Kreativka MPV, Sashe)
  2. Kreatívna papierová súprava (via Lidl Shop)
  3. Papierové domčeky (via Yota, Sashe)
  4. Mini látkové čižmičky (via Sima HM, Sashe)

Tak čo poviete, ktorý sa vám pozdáva najviac?

Odpovedať