Čarovné drobnosti #2

To najlepšie z internetu za posledný týždeň:

  1. Knihám nedokážem odolať za žiadnych okolností, a preto sa svojmu najobľúbenejšiemu cudzojazyčnému kníhkupectvu Bookdepository snažím vyhýbať, hoci to ide len veľmi ťažko 🙂 Keď mi však poslali zľavový kupón na knihy z môjho wishlistu, nedokázala som odolať. Doplnila som si túto sériu o druhý a tretí diel a Kubkovi som objednala knihu o mojom najobľúbenejšom meste. Už teraz sa teším na skvelé chvíle strávené čítaním pod perinou!
  2. Vzhľadom na to, že si práve vybavujeme hypotéku, všetky nie nevyhnutné nákupy sa snažím obmedzovať. Samozrejme, s výnimkou kníh – tie totiž považujem za absolútnu nevyhnutnosť 🙂 Ak by som však mala neobmedzený rozpočet, urobila by som si radosť týmto krásnym adventným kalendárom.
  3. Keď som mala asi 10 rokov, na strope v detskej izbe som mala nalepené hviezdy, ktoré svietili v tme. Pobavilo ma, keď som na niečo podobné natrafila aj dnes. Možno by Kubkovi robili rovnakú radosť ako kedysi mne.
  4. Posledný týždeň som si listovala vo viacerých kuchárskych knihách, hľadajúc novú inšpiráciu na jesenné varenie a pečenie. Dve, ktoré sú plné skvelých, jednoduchých a fantasticky vyzerajúcich receptov sú Tekvica od Anny Walz a Tak chutná hygge od Svatavy Vaškovej, známej aj z blogu Coolinářka.
  5. Keď už sme pri tých tekvicových receptoch, tento čokoládovo-tekvicový cheesecake vyzerá úplne božsky. Kto by odolal?
  6. V obchodoch sa už nejaký čas objavujú nové kalendáre na rok 2020 a ja si ako milovníčka všetkého plánovania tradične neviem vybrať len jeden. Tento stolový z Bella Rose vyzerá krásne.
  7. Možno sa však tento rok vydám inou kalendárovou cestou, a dám pre nás vyrobiť fotokalendár s fotkami Kubka. Mohol by to byť aj perfektný darček pre babičky a dedov.
  8. Marianne Bydlení je jedným z mojich najobľúbenejších zdrojov interérovej inšpirácie. Dnes som sa konečne dostala k prelistovaniu ich špeciálu Nordic a už teraz je mi jasné, že si z neho uchmatnem viac než jeden dizajnový nápad!
  9. Vzhľadom na to, že Kubkov šatník už pomaly zaberá viac miesta než ten Aďov, nový svetrík momentálne naozaj nepotrebuje. Ale tento pletený, v krásnej jesennej palete je naozaj rozkošný!
  10. Sashe je pre mňa nekonečným zdrojom inšpirácie a krásnych vecičiek. Naposledy som sa zamilovala do obchodu Purehome – krásne kvalitné bytové doplnky sú presne v štýle detskej izbičky zo včera. A tie nádherné sýte farby! #láskanaprvýpohľad

Fotka: Unsplash

Odpovedať