Letný bucket list – rodinná edícia

Letný bucket list / Čarovný život

Chystať a publikovať tieto bucket listy ma neskutočné baví. Ešte viac ma baví odškrtávať z nich hotové položky. A hoci nie vždy sa mi podarí splniť všetko, čo som si predsavzala, motivuje ma to snažiť sa ďalšiu sezónu ešte viac. Čas má veľmi hlúpy zvyk pretekať nám pomedzi prsty, a tak som rozhodnutá využívať ho čo najlepšie a najzmysluplnejšie. Preto som nám naplánovala poriadne veselé a zábavné leto, počas ktorého chceme stihnúť nasledujúce veci:

  1. Ísť na prvú ozajstnú rodinnú dovolenku ako trojčlenná rodina. A keď vravím ozajstnú, myslím tým takú, na ktorú s nami Kubko pôjde už ako ozajstný človiečik. Keď sme totiž boli na dovolenke v Tatrách naposledy, ešte bol len malým zrniečkom v mojom brušku. Po dvoch rokoch sme sa rozhodli vrátiť na „miesto činu“ a zabookovali sme si opäť týždeň v hoteli Kukučka v Tatranskej Lomnici. Hoci som si už začala spisovať zoznam vecí, ktoré by sme tam chceli zažiť, vyskúšať a urobiť, nemám prehnané očakávania. Kubko je predsa len ešte dosť malý na to, aby si akákoľvek aktivita udržala jeho pozornosť dlhšie než pol hodiny. Najviac sa preto teším na naše spoločné prechádzky, jašenie sa na hotelovom ihrisku a Kubkovu prvú cestu lanovkou.
  2. Letné rodinné fotenie. Už je to nejaký ten mesiac, čo sme si naposledy dali urobiť rodinné fotky. Kubko nám pred očami rastie ako z vody – už je z neho krásne veľké chlapčiatko, a ja by som chcela aspoň na fotkách zachytiť tento úžasný vek, keď ho zo všetkého najviac baví objavovať svet okolo seba.
  3. Cestovať. Okrem našej veľkej rodinnej dovolenky by som niektoré naše víkendy chcela využiť na obyčajné potulky po okolí. Navštíviť Čachtický hrad. Ísť na Beckovský hrad počas hradných slávností. Navštíviť rozhľadňu v Haluziciach, kde som ešte nikdy nebola, hoci je to len pár kilometrov od môjho rodného mesta. Zobrať Kubka za zvieratkami do minifarmy v Lubine. Ísť sa len tak poprechádzať do Trenčína a do Piešťan – dať si kávu, zmrzlinu, potúlať sa po meste a vrátiť sa domov. Jednoducho objavovať krásy nášho regiónu a aspoň na chvíľku sa na ne dívať cez Kubkove detské oči.
  4. Vyskúšať nové kreatívne aktivity. Z jarného bucket listu sa nám splnilo najmä Lego. Nakúpila som ho samozrejme viac než by bolo rozumné, ale pre mňa je to investícia na dlhý čas. A nebudem klamať, ja aj Aďo sme sa s ním už vyhrali až až 🙂  Kubka zatiaľ baví najmä rozoberať moje stavby, ale už teraz vidím, že sa odo mňa učí, ako sa jednotlivé kocky spájajú. Milujem, keď chytí dve do ruky, začne ich búchať o seba a hovorí pri tom „Nejde, nejde“. Už to je pre mňa čarovné a verím, že časom sa dopracujeme aj k tomu spoločnému stavaniu. Medzitým mám však už na mysli ďalšie veci, ktoré s ním chcem odskúšať – jumbo kriedy na chodník, maľovanie vodou a od toho už bude len krôčik k maľovaniu vodovými farbami. Už teraz sa neviem dočkať!
  5. Naplánovať prerábku bytu. Pôvodne sme plánovali presťahovať sa do väčšieho bytu ešte pred vypuknutím letných horúčav. Život (a najmä brutálne pracovné nasadenie posledných mesiacov) to však zariadil inak. My sme sa preto namiesto kozmetických úprav rozhodli pre väčšiu prerábku, a preto teraz spisujem obrovitánsky chceklist všetkého, čo treba urobiť, zariadiť, nakúpiť a vybaviť, aby sme si ten byt urobili podľa našich predstáv. Už teraz nám držím palce, aby sme pri tom všetkom dočista nezošediveli 🙂
  6. Nechať Kubka čo najčastejšie čapotať sa v detskom bazéniku. Jeho nový malý bazén zatiaľ predstavuje najlepšie minutých 6 eur tohto leta. Zmestí sa nám na balkón a Kubko sa v ňom dokáže čapotať aj hodinu vkuse. Je to ozajstný vodný živel a keď ho vidím, ako s vážnou tvárou naberá vodu na lopatku, moje srdce skáče od radosti. Dúfam, že si takých chvíľ budeme môcť toto leto užiť čo najviac!
  7. Nakúpiť pre Kubka nové knihy. A čo si budeme navrávať, pre mňa tiež. Som rada, že o knihy prejavuje už teraz veľký záujem – vypestovať v ňom lásku k čítaniu je totiž jedným z mojich najväčších rodičovských snov a cieľov. Ale mám taký pocit, že čítať Môjho macíka 250-krát dokola ma nebude dlho baviť 😀 Výborným zdrojom inšpirácie je pre mňa tento Instagram a už teraz sa teším na všetky nové knihy a príbehy, ktoré spolu objavíme.
  8. Dokumentovať to všetko každý jeden deň. Je to to najväčšie rodičovské klišé, ale predsa je to pravda – pri deťoch si najviac uvedomujeme, ako strašne rýchlo čas letí. Nedávno sme boli na poslednej poradni u našej detskej doktorky a tá pri pohľade na Kubka skonštatovala, že je neuveriteľné, ako rýchlo tých 16 mesiacov ubehlo. A ja to môžem len potvrdiť – a množstvo fotiek v mojom mobile je toho neodškriepiteľným dôkazom. Práve preto by som chcela pokračovať v dokumentovaní všetkých našich spoločných zážitkov a dobrodružstiev – a to nielen na mobil, ale tiež do špeciálneho zápisníka, ktorý raz Kubkovi budem môcť darovať. To, ako nám rýchlo rastie mi občas vháňa slzy do očí a ja chcem zachytiť čo najviac momentov, ktoré nás robia takými šťastnými.

Život je skvelý a dúfam, že toto leto bude úplne fantastické!

Fotky: Unsplash Angelo Pantazis, Luke Michael

Odpovedať

1 Komentáre