Jarný bucket list

Jarný bucket list / Čarovný život

Ja viem, ja viem, jar je už dávno v plnom prúde, ale ja som sa k svojmu obľúbenému sezónnemu bucket listu dostala až teraz. Dúfala som, že tento rok bude iný – aspoň trošku pomalší, než ten predošlý. Opäť mi však dni a týždne utekajú pred očami a ja len neveriacky otáčam stránky kalendára a nestíham sa čudovať.

Máj je môj narodeninový mesiac, a tak si ho plánujem užiť naozaj naplno. Chcem tráviť viac času na prechádzkach s mojimi chlapmi, chcem prečítať viac kníh, napísať veľa článkov na tento blog, chcem napiecť tie najchutnejšie madlenky (a kopu iných vecí), chcem na maximum využiť všetky skvelé ingrediencie, ktoré mi jar ponúka. A najmä chcem svoje narodeniny osláviť s ľuďmi, ktorých mám na svete najradšej.

A okrem tohto všetkého chcem do prvého letného dňa stihnúť aj nasledujúce veci:

Vysadiť si na balkón bylinky. Moji najbližší by vám potvrdili, že starostlivosť o živé rastliny ani zďaleka nie je mojou silnou stránkou. Môj register trestov vraví, že som dokázala zahubiť aj kaktus, a to už je čo povedať. Momentálne mám v opatere už len dve orchidey a vcelku úspešne sa ich snažím naučiť prežiť bez vody 😀 . Každý rok si sľubujem, že už sa konečne polepším, nakúpim si na balkón muškáty, dálie či dokonca rajčiny, a potom previnilo sledujem, ako ich Aďo poctivo polieva, aby z nich nezostali len suché pahýle. Žeby bol tento rok konečne ten správny? Možno áno – keďže sa dokážem postarať o malé batoľa, mohla by som to isté zvládnuť aj s bazalkou 😀

Jarný bucket list / Čarovný život

Začať s Kubkom chodiť na výlety. Kubko je v tom úžasnom veku (14 mesiacov), keď je jeho najväčšou radosťou objavovanie sveta. Hračky ho zaujmú tak na desať sekúnd, ale umývačka riadu ho zabaví aj pol hodiny. A to ani nevravím o chvíľach, keď sa dostane do vstavanej skrine. Vešiaky, topánky a časopisy lietajú na všetky strany, a mne to takmer nevadí. Stačí mi, že ho vidím takého šťastného a vysmiateho. Ale už teraz viem, že náš byt začína byť jeho objaviteľským inštinktom primalý. Preto by som chcela, aby sme konečne začali chodiť na malé rodinné výlety. Nech môže objavovať aj niečo iné než len obsah môjho šuplíka v kúpeľni. Dávam dokopy zoznam miest a aktivít, ktoré by sme mohli odskúšať v našom okolí a ktoré by boli primerané jeho veku. A teším sa na tú veľkú radosť v jeho očkách, keď uvidí alebo vyskúša niečo celkom nové a nečakané.

Variť a piecť s jarnými surovinami. Medvedí cesnak, špargľa, hrášok, špenát či reďkovka. Po dlhej kulinársky nezáživnej zime sa už neviem dočkať jarných pokladov a toho, že svoj jedálniček trošku odľahčím a spestrím. Najviac som sa nedávno tešila z medvedích hodov – mojim rodičom medvedí cesnak rastie priamo za domom, takže som ho od cestovín, cez polievku až po chlebík dávala úplne všade. Teraz sa teším, že Kubko bude čoskoro s nami objavovať nové chute v podobe čerstvého hrášku alebo drobných špenátových lístkov priamo od babičky.

Jarný bucket list / Čarovný život

Naučiť sa robiť jednoduché kvetinové aranžmány. Kytica gerbier alebo tulipánov, ktorú si kúpim len tak, bez špeciálneho dôvodu, mi dokáže spoľahlivo vyčariť úsmev na tvári.  Ale chcela by som s nimi dokázať aj niečo viac než len ich šupnúť do vázy na stôl. Chcela by som sa naučiť kvety kombinovať a aranžovať tak, aby vydržali čo najdlhšie a robili mi čo najväčšiu radosť. Neplánujem konkurovať floristkám, skôr sa chcem naučiť niečo nové, čo by nám dokázalo skrášliť a zútulniť domov.

Začať s Kubkom nové, kreatívne aktivity. V tomto mám veľké ambície a ešte väčší zoznam toho, čo by som s ním chcela vyskúšať. Najskôr sa však musíme prepracovať do stavu, že dokážem jeho pozornosť udržať dlhšie než šesť sekúnd 😀 Maľovanie s vodou, stavanie z kociek, čítanie kníh, lego pre najmenších či plastelína – je dosť možné, že si to všetko budem spočiatku užívať oveľa viac než on. Ale to nevadí – vždy som sa tešila na to, ako sa raz vďaka svojim deťom sama vrátim do detstva a plánujem z toho vyťažiť maximum. Už mám pripravený tento recept na domácu plastelínu a túto sadu v nákupnom košíku a teším sa ako budeme s Kubkom objavovať nový, čarovný kreatívny svet.

Fotky: Unsplash

Odpovedať

1 Komentáre