Čarovný týždeň #4

Čarovný týždeň #4 / Čarovný život

Po týždňovej pauze som tu opäť so zoznamom mojich cieľov na nasledujúcich sedem dní.

Vytvoriť si novú plánovaciu a inšpiratívnu nástenku. Cez týždeň som si presťahovala svoj malý pracovný kútik z obývačky do spálne a zatiaľ som s tým maximálne spokojná. Verím, že sa mi stolík podarí udržať čistý a nezaprataný, a že ho v krátkom čase nepremením na odkladisko všetkého možného aj nemožného, čo u nás v byte nemá svoj stály domov. Lebo v tom som podľa všetkého majster – môj muž by vám to s radosťou potvrdil 🙂 Momentálne sa veľmi teším z toho, že konečne budem mať príležitosť resuscitovať moju plánovaciu nástenku, ktorá posledné mesiace prakticky len zapadala prachom. Keďže lepšia organizácia času je mojou hlavnou februárovou prioritou, z mojej nástenky chcem urobiť hlavné centrum všetkých mojich plánov, cieľov a povinností. Či už sa jedná o pracovné deadliny, nápady na nové články a série na blog alebo len knihy, ktoré si chcem v najbližších týždňoch prečítať, všetko bude mať svoje miesto rovno pred mojimi očami, a ja tak stratím právo na výhovorky typu „ja som na to úplne zabudla.“ Uvidíme, ako mi to pôjde 🙂

Uvariť polievku minestrone. Podobne ako francúzska cibuľačka, aj minestrone polievka je z kategórie tých, o ktorých hovorím už tak dlho, až je to dočista smiešne. Receptov mám k dispozícii niekoľko, a tak už len stačí vybrať si ten jeden správny a pustiť sa do jeho prípravy.

Začať si znova pestovať klíčky. Zima je v plnom prúde, sychravé počasie nás nechce opustiť a virózy sa  mi zdajú agresívnejšie a tvrdohlavejšie než kedykoľvek predtým. Polozvädnuté citrusy v supermarketoch ma vôbec neinšpirujú, a tak som sa rozhodla, že nám poriadnu dávku vitamínov naklíčim rovno pod oknom na kuchynskej linke. Klasiku v podobe žeruchy, zeleného šalátu či reďkovky už som si v minulosti vyskúšala. Teraz ma však lákajú zaujímavejšie veci v podobe rajčinových, bazalkových či mätových klíčkov. Na kuchynskej linke už som si urobila miesto na misky na klíčenie a teším sa, ako s nimi budem experimentovať.

Znova si večer začať čítať knihy v posteli. Je to jednoznačne jedna z mojich najmilovanejších kratochvíľ. V posledných dňoch som sa však pristihla pri tom, že namiesto po knihe večer siaham skôr po časopise, či ešte horšie, po mojom telefóne. Najvyšší čas vrátiť sa k starým dobrým zvykom! Na nočnom stolíku ma čaká niekoľko nových úlovkov – autobiografia Michelle Obamovej, Jamieho jedlá z piatich ingrediencií (hej, čítam kuchárske knihy ako romány a vôbec sa za to nehanbím 🙂 ) a tiež by som sa rada znova ponorila do sveta June a Daya. Ak k tomu dostanem ešte pohár dobého červeného vínka, budem najšťastnejšia pod slnkom!

Konečne dať vyvolať fotky z Kubkovho vítania občanov. V tomto som úplne najväčší prokrastinátor na svete. Mobil aj pevný disk mám plný nádherných fotiek, ale dopracovať sa k ich vyvolaniu a nedajbože založeniu do albumov je pre mňa nevysvetliteľným problémom. Kubkovo vítanie občanov prebehlo prvého decembra, a hoci fotky mám do počítača stiahnuté už niekoľko týždňov, stále som sa nedokopala k tomu, aby som ich dala vyvolať a urobila s nimi radosť všetkým babičkám. Ale tento týždeň už to nabetón zrealizujem! Držím si palce 🙂

Čo zaujímavé máte tento týždeň na pláne vy?

Fotka: Victoria McGinley

Odpovedať