To najlepšie z januára

To najlepšie z januára / Čarovný život

Ako sa vám vydaril prvý mesiac nového roka 2019? Postíhali ste všetko, čo ste si naň naplánovali? Ja ani nie, ale to u mňa nie je nič prekvapivé, keďže si v svojich záchvatoch optimizmu dávam ciele, ktoré by dali zabrať aj trom ľuďom naraz 🙂

V prvom rade som sa čudovala, prečo ten čas ani tento rok vôbec nejaví známky spomalenia. Naopak, letí raketovou rýchlosťou a ja sa snažím uchovať si tie najkrajšie spomienky aspoň prostredníctvom malých poznámok v mojom bullet journal. Január bol pre nás v znamení obligátnej novoročnej virózy, ktorú sme si postupne všetci poposúvali. Mňa to chytilo poslednú a neviem sa z toho vykašľať, ale na dobrej nálade mi to neuberá. Veľmi ma bavilo spomínať si na veci, ktoré mi tento mesiac urobili najväčšiu radosť, a rozhodla som sa o ne podeliť aj tu na blogu. Lebo ako som zistila, keď sa zameriavam na tie krásne veci v živote, aj tie menej príjemné sa potom zdajú znesiteľnejšie.

Tento mesiac som:

Čítala: Staré čísla časopisu Eva, ktoré si nosím z našej knižnice. Kedysi som si ho kupovala naozaj poctivo, potom však zmenili cieľovú skupinu, a ich obsah so mnou absolútne prestal rezonovať. V každom čísle sa nájde zopár článkov, ktoré ma zaujmú, nie však natoľko, aby som mala chuť investovať do nich tie 3 eurá. Preto som rada, že si ho môžem požičať, prečítať prípadne prefotiť to, čo ma zaujme a znova ho vrátiť, aby urobil radosť niekomu inému.

Počúvala: Skladbu Thunderclouds od trojice Labrynth, Sia a Diplo. Z nejakého dôvodu tú skladbu neviem dostať z hlavy a denne si ju púšťam aj desaťkrát. Kubko musí byť nadšený :).

Jedla: Burger z Kúrie u nás v Novom Meste. Na rande tam s Aďom chodíme úplne najradšej, a nikdy sa neviem rozhodnúť, či si mám dať burger, alebo ich ďalšiu fantastickú špecialitu – božský tatarák. A tak ich veselo striedam a neviem sa ich dojesť 🙂

Varila: Francúzsku cibuľačku. Konečne! Hovorila som o tom toľko, až mi to začalo byť trápne. A keď som sa na ňu konečne odhodlala, zistila som, že príprava je úplne jednoduchá. A navyše to bol u nás doma obrovský hit. Rozhodne som ju teda nerobila naposledy!

Vyskúšala: Dať Kubka na celý deň k babičke a dedovi. Najskôr mi náš byt pripadal strašne tichý, ale túto príležitosť som využila na to, aby som doma porobila veci, na ktoré normálne vôbec nemám čas či príležitosť. Keď som za ním potom večer prišla, Kubko bol spokojný a vysmiaty ako rajčina a tak verím, že si to počas nasledujúcich týždňov ešte niekoľkokrát zopakujeme. Voľný čas by sa mi totiž zišiel nielen na prácu na mojom blogu, ale napríklad i na to, aby sme s Aďom konečne po sto rokoch išli spolu do kina. Nech žijú babičky :).

Používala: Túto sadu od Head & Shoulders, ktorá momentálne zachraňuje moje zimou ťažko skúšané vlasy. Odporúčam!

Naberala inšpiráciu z: blogu A beautiful mess. Elsie a Emma sú pre mňa obrovským zdrojom inšpirácie a motivácie. Ich kreativita a produktivita zjavne nemá hraníc. Inšpirujú ma denne k tomu, aby som si plnila zošity cieľmi, snami a novými projektmi, a tiež aby som sa do nich aj púšťala a premieňala ich na realitu. Ak potrebujem kreatívne nakopnutie, toto je zaručene miesto, kde ho vždy dostanem.

Nakupovala: Pletené svetre. V zime ich nikdy nemám dosť a keď nájdem ďalší kúsok, ktorý ma zaujme, málokedy viem odolať. Naposledy som svoju kolekciu doplnila o tento fialový, ružový s roláčikom a pestrofarebný, ktorý mi zdvihne náladu už len tým, že ho vidím zavesený v skrini 🙂

Učila som sa: Nerozčuľovať sa zbytočne nad niekoľkonásobným nočným vstávaním. Kubkovi idú dva nové zúbky a už to samo osebe by stačilo na nepokojné noci. On sa však zároveň učí chodiť a naberá odvahu na prvé samostatné krôčiky. Jeho malá hlavička sa to snaží všetko spracovať a výsledkom sú aj tri-štyri nočné budenia. Nebudem vám klamať, mojich milovaných (a neprerušovaných) osem hodín spánku mi občas pekelne chýba. Ale aj na tomto sa poctivo snažím hľadať to pozitívne a užívam si, že Kubka môžem stískať aj v noci. Občas pri tom síce dostanem pästičkou do zubov alebo po čele, ale to už patrí k radostiam materstva a nebudem sa zbytočne sťažovať :D.

Čo tento mesiac urobilo najväčšiu radosť vám? Čo nové ste sa v januári naučili?

Fotka: The Mama notes

Odpovedať