Čarovný týždeň #3

Čarovný týždeň #3 / Čarovný život

Medzi pracovnými povinnosťami, sťahovaním nábytkov a doliečovaním našej rodinnej virózy som si konečne našla trošku času aj na blog, a tak sa s vami delím o svoje ciele a plány na najbližší týždeň. Toto by som chcela stihnúť:

Vyhľadať nové aktivity a hračky pre Kubka. 

Moje malé bábätko sa mi pomaly, ale isto približuje k prvým narodeninám, a hoci si to občas nechcem pripustiť, za chvíľu z neho bude veľkáč 🙂 A to znamená, že hračky a aktivity, ktorým sa venujeme teraz, mu už pomaly prestávajú stačiť. Jeho pozornosť preskakuje z jednej veci na druhú rýchlosťou blesku, a ja momentálne môžem len snívať o tom, že by sa aspoň pol hodinky zahral sám a doprial mi tak čas aj na moje iné povinnnosti. Preto si chcem vyhradiť čas na trošku internetového surfovania, aby som pre neho našla nové a zaujímavé hračky a aktivity, ktoré ho budú baviť a ďalej rozvíjať jeho schopnosti.

Urobiť plán článkov na blog na február a marec. 

Tento január sa nesie v znamení môjho pomalého návratu k blogovaniu. A hoci som za posledné týždne písala viac než za celý predošlý polrok dokopy, nie som so sebou celkom spokohná. Nápadov na články a projekty mám plný zošit, ale chýba mi lepšia organizovanosť (o tom som už písala). Nie vždy dobre využívam malé kúsky voľného času, ktoré cez deň mám. To asi pozná každá mama – ked dieťa zaspí, občas od radosti nevieme, do čoho sa pustiť najskôr a nakoniec neurobíme dokopy nič 😀 Preto chcem mať na nasledujúce dva mesiace jasný a presný plán, aby som vždy vedela, na akom článku mám každý deň pracovať.

Začať plánovať oslavu Kubkových prvých narodenín. 

Ešte stále tomu odmietam uveriť, ale môj malý dubáčik na začiatku marca naozaj oslávi svoje prvé narodeniny. Na jednej strane sa teším z každého jeho pokroku, z toho, aký je šikovný a inteligentný a ako sa už pomaly, ale isto prejavuje jeho povaha (už teraz to vyzerá, že tvrdohlavý bude po mne 😀 ). Na druhej strane sa mi zdá, že ten čas letí akosi prirýchlo a preto sa snažím užiť si každý vzácny moment. Takýto maličký Kubko už nikdy nebude, a ja na to nechcem zabúdať. Na jeho prvú veľkú oslavu sa však veľmi teším, a už teraz premýšľam, ako by som ju urobila čo najkrajšou. Pinterest mi v tom určite pomôže, takže chcem čím skôr začať zbierať nápady a inšpirácie, aby som ich v pravý čas dokázala pretaviť do reality.

Urobiť francúzsku cibuľačku. 

Chystám sa na ňu a rozprávam o nej už tak strašne dlho, až je to trápne. Takže ju tento týždeň zaraďujem na popredné miesto v svojom pláne jedál, a dúfam, že sa vydarí minimálne tak dobre, ako si to predstavujem.

Urobiť z obývačky Kubkovo kráľovstvo. 

Tento týždeň bol pre nás v znamení jednej veľkej zmeny. Po dlhom premýšľaní a zvažovaní pre a proti, sme sa konečne rozhodli odsťahovať Kubka zo spálne. Posledné dva mesiace boli pre nás všetkých veľmi náročné – Kubkov spánok bol veľmi ľahučký, stačilo, že sme šuchli paplónom alebo len otvorili spálňové dvere, a už bol hore. A ani za svet nechcel znova zaspať. Niekoľko týždňov sme všetci chodili ako zombíci a potom sme si povedali dosť. Keď sme sa konečne všetci vykýchali a vykašľali z našej novoročnej virózy, presťahovali sme postieľku do obývačky a teraz čakáme, čo sa bude diať. Ak bude všetko dobre fungovať, postupne z obývačky odsťahujeme všetky nadbytočné veci (napríklad môj pracovný kútik), a premeníme ju aspoň zčasti na Kubkovu izbičku. Najdôležitejšie však je, aby sme sa po dlhom-predlhom čase opäť všetci dobre vyspali 🙂

Fotka: What’s Gabby cooking

Odpovedať

1 Komentáre