Čarovný týždeň #2

Čarovný týždeň #2 / Čarovný život

Veci, ktoré plánujem urobiť nasledujúci týždeň:

Spísať si ciele na nový rok, a hneď sa pustiť do ich plnenia. Nový rok sa pre mňa nezačal práve najideálnejšie. Kubka skolila akási vytrvalá viróza, a tak nielenže sme sa všetci niekoľko nocí vôbec nevyspali, ale postupne sme ochoreli všetci a začiatok roka 2019 sme svorne prekašľali a prekýchali. Nemusím teda dodávať, že na stanovovanie nových cieľov som nejaký čas vôbec nemyslela. Ale keďže sa veci postupne dostávajú do normálu, opäť mám to nutkanie zamýšľať sa nad tým, ako by mal môj rok 2019 vyzerať a čo by som chcela počas neho dosiahnuť. Možno sa mi na to snívanie a plánovanie nepodarí ukradnúť si toľko času, koľko by som si želala, ale určite si to všetko hodím na papier, aby som na žiadny zo svojich cieľov nezabudla.

Založiť si svoj nový rodinný receptár. Ak ste čítali moje predošlé posty, viete, že hlavným mottom môjho januára je byť lepšie organizovaná v kuchyni. To znamená nielen plánovanie jedál v predstihu, ale tiež lepší prehľad v mojej veľkej zbierke receptov. Môj momentálny (ne)fungujúci systém vyzerá asi tak, že niektoré z mojich obľúbených receptov žijú na Pintereste, peknú kôpku mám vytlačenú a založenú v šanonoch, do ktorých takmer nikdy nepozerám, a zvyšok je označený farebnými post-it bločkami v kuchárskych knihách. Asi ani nemusím hovoriť, že keď potrebujem nejaký konkrétny recept, nikdy ho nenájdem tam, kde práve hľadám. Je to frustrujúce a stojí ma to príliš veľa času a námahy. Preto chcem skúsiť niečo iné – chcem si založiť svoj vlastný receptár, do ktorého si budem zapisovať len recepty overené časom a rodinou, a v ktorom budem mať všetko pekne pohromade. Kde každý recept nájdem presne vtedy, keď ho budem potrebovať. Mám svoju predstavu, na ktorej chcem tento týždeň popracovať, a o výsledok sa s vami podelím v jednom z nasledujúcich postov.

Upiecť čokoládovo-banánové muffiny. Tento recept vyzerá naozaj bombasticky, a nápad s urýchľovaním dozrievania banánov v rúre ma veľmi zaujal. Uvidíme, či to bude fungovať 🙂

Pustiť sa do čítania trilógie s Lou Clarkovou od Jojo Moyesovej. Mám taký asi trošku divný zvyk. Predtým, ako si prečítam novú knihu z nejakej série, musím si najskôr znova prečítať tie predošlé. Nielen preto, aby som si pripomenula dej a hlavné postavy, ale tiež aby som sa opäť naladila na štýl svojich obľúbených autorov a autoriek, A Jojo Moyesová je pre mňa absolútna topka. Kniha Predtým, ako som ťa poznala je bez debaty jedna z najlepších, aké som kedy čítala. Prelúskala som ju možno už štyrikrát, videla som aj film, a napriek tomu, že viem, ako to dopadne, vždy mi na konci tečú slzy ako hrachy. Pokračovanie, Čo bolo potom som čítala len v anglickom origináli, a neveľmi ma chytilo za srdce, ale uznávam, že tromfnúť tak fenomenálneho predchodcu bol jednoducho nadľudský výkon. A keď nedávno v slovenčine vyšlo aj tretie pokračovanie, Stále som to ja, neodolala som. A tak sa teraz teším, že si všetky tri knihy prečítam pekne po poriadku a znova sa vrátim do sveta uletenej, ale skvelej Lou Clarkovej. A som naozaj zvedavá, ako jej príbeh napokon skončí.

Vyskúšať svoj prvý recept v elektrickom hrnci. Riskujem, že sa budem opakovať, ale náš elektrický hrniec si už naozaj zaslúži, aby som ho po pol roku konečne vytiahla z krabice a začala ho používať. Popravde, mám pred ním trošku rešpekt, keďže som nič podobné nikdy neskúšala, ale nejako začať musím a tento recept na kuraciu polievku znie úplne perfektne, a najmä jednoducho!

Fotka via

Odpovedať