10 vecí, ktoré ma zaujali #1

10 vecí, ktoré ma zaujali #1 / Čarovný život

1.Jeden z dôvodov, prečo milujem blogovanie, je možnosť naberať nekonečnú inšpiráciu, ale tiež možnosť inšpirovať mojím písaním iných. Preto ma neskutočne potešilo, keď som videla, ako krásne sa Katka z Dream & Live popasovala s projektom adventného bucket listu. Sezónne bucket listy sú jeden z mojich najobľúbenejších spôsobov, ako trošku spomaliť čas a vychutnať si ho naplno, a Katke sa to podarilo naozaj dokonale!

2. Práve čítam: Strážca času od Mitcha Alboma. Je to prvá kniha, do ktorej som sa v novom roku pustila, a nemohla som si vybrať lepšie. Kniha o hodnote a vzácnosti času je tým najlepším sprievodcom na ceste k lepšiemu oceneniu toho najdôležitejšieho, čo v živote máme.

3. Ďalšia kniha na mojom januárovom zozname: Eleanor Roosevelt, You learn by living. Moja knižná múza, Anne Bogel, ju odporúčala už toľkokrát, že tento raz sa do nej už naozaj pustím.

4. Začala som používať túto masku od Oriflame, a som zvedavá, ako si poradí s mojou permanentne nevyspanou pleťou.

5. Sviečky Diptyque sú pre mňa ultimátnym luxusom – tak raz za dva roky si jednu doprajem a potom sa z nej neskutočne dlho teším. Nehovoriac o tom, že po vyhorení tie krásne poháriky recyklujem ako stojany na štetce alebo na ceruzky. Na začiatok nového roka si Diptyque pripravil limitovanú edíciu dvoch ružových vôní, a ja teraz váham, či zainvestovať do tejto alebo tejto verzie.

6. Verná jednému zo svojich novoročných predsavzatí, mám momentálne chuť experimentovať v kuchyni. Tento recept na tekvicové kari chcem vyskúšať hneď na budúci týždeň.

7. Milujem, keď objavím nový blog alebo Instagramový účet, v ktorom sa môžem doslova stratiť a naberať nekonečnú inšpiráciu. Posledným takým objavom je pre mňa Ninnulina a jej čarovný svet detí a kníh.

8 . Mamy, ste na fotkách? Hoci mám v telefóne asi milión fotiek Kubka alebo Kubka s jeho tatinom, ja s nimi nie som takmer na žiadnej. Tento článok ma inšpiroval k tomu, aby som si od ľudí okolo mňa pýtala viac fotiek mojich každodenných aktivít s Kubkom. Nielen veľké veci a udalosti, ale aj malé každodenné radosti a starosti. Mamy sa občas stávajú neviditeľnými, a ja už takou nechcem byť.

9. Tieto rozkošné orechové škrupinky som rozdala na Vianoce celej rodine a verím, že nám budú dlhé roky pripomínať rok 2018, keď sme spolu s mojím bratom svojim rodičom dopriali nielen jedno, ale rovno dve krásne vnúčatká 🙂

10. Odjakživa milujem všetko papierové – zošity, diáre, post it bločky. Som ich vášnivá zberateľka (podľa môjho muža skôr hromaditeľka), a tak mi tento veselý pásikavý kúsok v novom roku urobil ohromnú radosť.

Fotka via juciachong

Odpovedať