Wishlist tehotenského oblečenia

Wishlist tehotenského oblečenia

Ach, radosti meniaceho sa tela v tehotenstve 🙂 Riskujem, že budem znieť ako každá žena, s ktorou práve zametajú tehotenské hormóny, ale to, že moje telo je schopné stvoriť úplne nového človiečika je pravdepodobne ten najväčší zázrak, aký sa mi môže v živote stať. Ale to bruško, v ktorom náš malý drobec momentálne býva, sa už teraz nechce vojsť do časti mojej normálnej garderóby. Zatiaľ sa naozaj sťažovať nemôžem – hoci, mi bruško už pomaly, ale isto rastie, nikto mi nechce veriť, že som už na konci šiesteho mesiaca 🙂 Preto som sa zatiaľ musela vzdať len svojich obľúbených džínsov a sukní. Ale je mi jasné, že už v krátkom čase mi nebudú stačiť ani ostatné kúsky môjho bežného šatníka, a tak som sa začala obzerať po peknom tehotenskom oblečení.

To, že pri nakupovaní tehotenského oblečenia nebudem blázniť, som si sľubovala dávno predtým, ako som vôbec otehotnela. Nechcela som a nechcem si prepchať skriňu oblečením určeným len na zopár krátkych mesiacov. Zároveň som však ani nechcela podľahnúť pokušeniu pohodlného, no neforemného oblečenia, v ktorom by som viac než tehotne vyzerala ako vrece zemiakov 😀

A tak som si začala prezerať stránky venovaných špeciálne tehotenskému oblečeniu, a nestíhala som sa čudovať. Najmä nad cenami. Kedysi mi kamarátka povedala, že všetko, čo má pri sebe prívlastok „svadobné“, „tehotenské“ alebo „detské“ je okamžite dvojnásobne drahé, a ja môžem len súhlasiť. Tie ceny sú niekedy naozaj šialené, a najmä úplne odtrhnuté od reality – prečo by som mala dať 60 eur za šaty, ktoré si pár týždňov po pôrode už neoblečiem? Alebo 90 eur za tehotenskú zimnú bundu, ktorá mi už v marci bude zbytočná? A najmä, keďže je to všetko aj tak vyrábané vo fabrikách v Ázii, prečo by som mala platiť viac, než je to oblečenie v skutočnosti hodné?

Preto som sa radšej obrátila na klasické módne reťazce, ktoré sa síce na tehotenskú módu nešpecializujú, ale každý z nich má aspoň malú kolekciu tehotenského oblečenia. Tu sa dajú nakúpiť kúsky nielen pekné a pohodlné, ale tiež relatívne dostupné a najmä v zľavách. A tak som si svoj wishlist tehotenského oblečenia vyskladala v Tchibo, Lindexe, H&M a (čuduj sa svete) v Lidli.

Musím sa priznať, bežne sa obchodom H&M vyhýbam veľkým oblúkom. Klasické oblečenie mi tam príde nekvalitné a predražené, a už dávno asi nie som ich cieľovkou ani vekom, ani štýlom. Ale ich Mama kolekcia – to už je iný príbeh. Klasické strihy, krásna farebná paleta a väčšinou i pomerne kvalitné materiály – a to všetko za prijateľné ceny (nehovoriac o tom, že na eshope majú pravidelne minimálne 20%-tné zľavy). Takže hoci som spočiatku nevedela, kde vôbec budem tehotenské oblečenie nakupovať, teraz mám skôr problém udržať sa na uzde, aby som toho nenakúpila priveľa 🙂

A toto sú kúsky, ktoré sa momentálne nachádzajú na mojom wishliste, prípadne tie, ktoré si už svoju cestu do môjho šatníka našli:

1. H&M Mama Pletený pulóver

Toto bola naozaj láska na prvý pohľad. Nielen vďaka krásnej ružovej farbe, ale i hebkému a na dotyk príjemnému materiálu. Bonusové body má tento pulóver za to, že na prvý pohľad vôbec nevyzerá „tehotensky“, a tak som si istá, že ho budem nosiť ešte dlho potom, ako svojmu tehotenskému brušku zamávam na rozlúčku.

2. H&M Mama Skinny Jeans

Tehotenské rifle sú podľa mňa absolútna nevyhnutnosť a tiež prvá vec, do ktorej som investovala. Sama som si vybrala veľmi podobné, ale neznačkové za 20 eur v jednom z butikov u nás v meste, a boli to zatiaľ pre mňa najlepšie minuté tehotenské peniaze 🙂

3. Tchibo tehotenská nočná košeľa 

Oblečenie z Tchibo ma veľmi príjemne prekvapilo nielen svojimi kvalitnými materiálmi, ale tiež výbornými cenami (navyše som u nich tiež vychytala 20%-tnú zľavu, čo sa na celom nákupe prejavilo veľmi pozitívne). Táto nočná košeľa je vhodná nielen počas celého tehotenstva, ale možno ju využiť aj počas dojčenia. A tie krásne bodky mi zakaždým vyčarujú úsmev na tvári 🙂

4. Tchibo tehotenské pančuchy

Odkedy mi začalo rásť bruško, snažím sa čo najviac nosiť šaty – je to tá najpohodlnejšia a najnenáročnejšia alternatíva. Najmä keď sa mi ráno vôbec, ale vôbec nechce súkať do riflí 🙂 V tomto sychravom jesennom období sa samozrejme nezaobídem bez kvalitných pančúch – nepriehľadné čierne to u mňa zakaždým vyhrajú.

5. H&M Mama tričko so zámikmi

Nevidím dôvod, prečo by som si aj v tehotenstve nemohla dopriať svoju milovanú ružovú farbu 🙂 A toto tričko má navyše veľmi zaujímavo riešené rukávy.

6. H&M Mama tričko s volánmi

Sivá patrí k mojim obľúbeným neutrálnym farbám, a toto tričko sa bude perfektne hodiť k džínsom.

7. Lindex podprsenka na dojčenie

Toto je zatiaľ najkrajšia podprsenka na dojčenie, akú sa mi podarilo nájsť. Je mi jasné, že po pôrode budem zaručene riešiť iné veci, nie svoj vzhľad 🙂 Ale určite sa oplatí mať v zálohe okrem praktických vecí aj zopár krásnych kúskov, ktoré mi v prípade potreby nakopnú sebavedomie.

8. H&M Mama pletený pulóver s mašľou

Klasická farba, ktorá nikdy nevyjde z módy a pohodlnosť nadovšetko. Hoci som si až neskoro všimla, že momentálne majú tento pulóver na sklade už len vo veľkosti S, čo mi teda momentálne naozaj nehrozí 🙂 Ale ktovie, možno ešte stihnú doplniť zásoby.

9. Tchibo tehotenské šaty

Môj zatiaľ najobľúbenejší kúsok z Tchibo. Neťahajú, netlačia, majú ten najpríjemnejší materiál na svete a využijem ich na milión rôznych príležitostí. Už som v nich bola na baletnom predstavení, u lekára i v práci, a chystám sa s nimi i do národného divadla. A ich strih je tak fantastický (zvyknem ho nazývať netehotenský), že ich pravdepodobne hojne využijem aj po pôrode.

10. a 11. H&M Mama tričká na dojčenie

Na klasické tehotenské tričká som sa rozhodla nemíňať peniaze. Kúpila som si len tri v Lidli, a myslím, že na moje potreby mi dokonale vystačia. Avšak tričká na dojčenie, to už je iná káva. Okrem tohto kúska s dlhými rukávmi z Tchiba mám v hľadáčiku aj tieto dvojbalenia z H&M.

12. H&M Mama tielka na dojčenie

Tieto budú perfektné v teplejších mesiacoch na doma – stačí už cez ne prehodiť ľahký svetrík alebo mikinu. Jednoduchosť, praktickosť a pohodlie – to sú vždy moji víťazi 🙂

Kde ste tehotenské oblečenie nakupovali vy? Nechali ste sa uniesť, alebo ste sa obmedzili naozaj len na niekoľko nevyhnutných kúskov? Som naozaj zvedavá 🙂

Save

Save

Save

Save

Save

Odpovedať