Na návšteve doma: Neutrálna spálňa

neutrálna spálňa

Interiérový dizajn je jednou z mojich veľkých vášní – najšťastnejšia som, keď sa môžem prehŕňať v magazínoch a blogoch s krásne zariadenými domami a bytmi. Naberám inšpiráciu, snívam a potom sa snažím preniesť aspoň kúsok z tých nápadov aj k nám domov. Nie vždy je samozrejme možné prekopať celý byt od podlahy po strop, ale môžeme aspoň snívať, však? Na blogoch ma niekedy zaujme len jediná fotka a niekedy sa zasnívam nad fotkami celého domu a premýšľam, ako by som aspoň niektoré inšpiratívne veci mohla vyskúšať v našom byte. A tie najlepšie a najkrajšie byty som sa rozhodla zdieľať aj tu na blogu – nielen pre vlastnú referenciu, ale i ako zdroj inšpirácie pre vás ostatných fanatikov do dekoru.

Dnes je na programe prerábka spálne jednej z mojej najobľúbenejších blogeriek.  Caitlin Kruse z The Mama Notes dokázala behom 6 týždňov (!!!) premeniť svoju smutnú, nudnú a nezaujímavú spálňu na oázu pokoja a domácej pohody. Veď posúďte sami – fotky pred/po sa dajú vidieť tu, a tá premena je naozaj ohromujúca. Pre mňa až natoľko, že keď som si začala spisovať všetky veci, ktoré sa mi najviac páčili, zoznam nemal konca – kraja.

Tak z neho aspoň vyberám:
  • Svetlá farba stien s jemne kontrastným lemovaním pôsobí zaujímavo a zároveň opticky otvára celú miestnosť. Tá tak pôsobí priestrannejšie, než skutočne je.
  • Nádherná drevená komoda s cikcakovým vzorom je skutočný zberateľský kúsok a krásne kontrastuje s inak bielym nábytkom. Zároveň veľké okrúhle zrkadlo zavesené nad komodou odráža svetlo z francúzskych okien a pomáha opticky zväčšiť priestor.
  • Hluchý kút v rohu miestnosti bol využitý na vstavané police, ktoré môžu byť naplnené knihami, časopismi alebo rôznymi drobnými dekoračnými predmetmi.
  • Ružová pohovka pri nohách postele je spolu s komodou hlavnou hviezdou izby. Má prekrásne čalúnenie a je jemným dotykom farby v inak neutrálnej miestnosti.
  • Svetlý vzorovaný koberec možno nie je najpraktickejšou voľbou, ale rozhodne dodáva spálni charakter a musí byť príjemné naň ráno stúpiť bosými nohami.
  • Nočné stolíky nie sú „imidžovka“ – naopak, sú pekné aj praktické zároveň – úložný priestor pre všetky tégliky a krémiky je pre ženu predsa nevyhnutnosť ? Zarámovaná fotka a hnedá lampa sú tou perfektnou čerešničkou na torte.
  • Doplnky sú moja vášeň, tie si na interiéroch vždy všímam ako prvé, a v tejto spálni sa mi veľmi páči ich jednoduchosť a neprekombinovanosť. Zarámované fotky a obrázky dodávajú osobitý charakter. Ozdobné vankúše rôznych tvarov a veľkostí evokujú pohodlie a vyvolávajú túžbu hodiť sa na tú velikánsku posteľ a len tak leňošiť. Dekoratívne vázy a kvetináče ladia s farebnou paletou a knihy použité ako dekoračné elementy (tie sú mojou obzvlášť veľkou slabosťou) sú tu rozmiestnené úplne dokonale.

Táto spálňa dokazuje, že aj malý priestor môže byť štýlovo a zároveň účelne zariadený. Tá neutrálna farebná paleta s dotykom ružovej si samozrejme vyžaduje chápavého a tolerantného manžela, ale šikovná žena si vyargumentuje všetko, však  ? Z týchto fotiek budem rozhodne čerpať inšpiráciu ešte veľmi dlho!
neutrálna spálňa

neutrálna spálňa

neutrálna spálňa

neutrálna spálňa

neutrálna spálňa

neutrálna spálňa

Fotky: The Glitter Guide

Odpovedať